Kaposvári Egészség Szabadegyetem – Köszöntő

Egészség legyen! – Kaposvár 2030

Kaposvári Egészség SzabadegyetemTisztelt Hallgatónk!

Kaposvár Megyei Jogú Város stratégiai partnereivel, elsősorban a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal egyetértésben egyedülálló programot kíván létrehozni és megvalósítani annak érdekében, hogy Kaposvár város 2030-ra Magyarország legegészségesebb települése legyen. Mindezt teszi annak tudatában, hogy az egyén egészsége olyan alapvető emberi érték, ami megalapozza a közösség létét és fejlődését. A város jövőjének kulcsa a lakosság egészségi állapota, amely egyéni szinten meghatározza a munkaképességet, a gyermekvállalást, az életminőséget, a család gyarapodását, közösségi szinten pedig a város társadalmi és gazdasági fejlődését. A program alapvető célkitűzése az egészség megőrzése, megtartása, a betegségek megelőzése a lakosság és a szakemberek legszélesebb köreinek összefogásával.

„ÖN/TE MIT TESZ/EL AZ EGÉSZSÉGEDÉRT?”

Ez a kérdés nem gyakran hangzik el, mivel természetesnek tekintjük az egészséges állapotot, és nem is gondolunk arra, hogy betegek lehetünk. A betegség nem a kórházban kezdődik, hanem egy hosszú folyamat része, mely sokakat érint. Az egészség élethosszig tartó megőrzése tudatos gondolkodás, életmód tervezés és fenntartás, megelőző és környezettudatos szemlélet eredménye, mely jelentősen csökkenti a megbetegedések számát.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése az Egészség legyen! – Kaposvár 2030 program részeként Kaposvár Megyei Jogú Város vezetésével összhangban meghirdeti a Kaposvári Egészség Szabadegyetem programját. A program felnőttek és fiatalok részére szerveződött. A Szabadegyetem féléves szemeszterekből tevődik össze 2019. szeptember 26-tól kezdődőleg 5 évig, összesen 10 szemeszterben. A szabadegyetemi előadások egy egészségügyi, szakmai témájú előadás mellett az egészségi állapotot jelentősen befolyásoló környezeti hatásokról szóló prezentációból tevődnek össze. Az előadásokat kaposvári és országos ismeretségű meghívott szakemberek tartják. A szakmai előadások a leggyakoribb betegségekről, azok kialakulásáról, megelőzéséről szólnak, míg a környezeti témájú előadásban aktuális helyi és globális állapotok bemutatásával foglalkozik. Minden hónapban a fiatalok részére összevont előadásokra kerül sor az egészségi állapotukat legjobban veszélyeztető folyamatok ismertetésével. Az előadások a fő hangsúlyt a mottó által megfogalmazott „Te mit teszel az egészségedért?” kérdésre helyezik, nemcsak a szervi betegségeket, hanem a pszichés és mentális problémákat, a megelőzésüket is megtárgyalva.

Megtiszteltetésnek vennénk, ha minél nagyobb számban regisztrálnának a meghirdetett szabadegyetemi programra, saját egészségi állapotuk fenntartása, megőrzése, kímélése céljából.

Szeretettel várjuk Önöket előadásainkon!

Dr. Moizs Mariann
Kaposvári Egészségtanács

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍR

Elismerés Kaposvár Város Napján

Elismerés Kaposvár Város Napján

Dr. Battyáni Zita, a Kórház bőrgyógyász főorvosa „Pro Urbe Kaposvár” díjat vehetett át Kaposvár Város Napján, több évtizedes magas színvonalú gyógyító,…