Szigethy-Gyula Gyógyszertár

Szigethy-Gyula GyógyszertárEgységvezető: Dr. Bali Tibor Gábor
Telefon: +36 82 511 345 | Fax: +36 82 511 615

Nyitvatartás: hétköznap 7.00–20.00;
szombat, vasárnap: 8.00–16.00
Állandó ügyeletes patika Kaposváron.
Ügyelet: A hét minden napján a gyógyszertár zárásától a következő munkanap nyitásáig. Ünnepnapokon a hétvégi nyitvatartás érvényes.

Bemutatkozó

A Szigethy-Gyula Gyógyszertár nevét Szigethy-Gyula Jánosról és fiáról Sándorról kapta. Szigethy-Gyula János 1871-től 30 éven át állt a kaposvári kórház élén. Ez idő alatt az ágyszámot majdnem tízszeresére, a létesítményt pedig korának legkorszerűbb gyógyító intézményei közé emelte. Munkásságát fia Szigethy-Gyula Sándor 1901-től folytatta. Igazgatása alatt tovább folyt a kórház bővítése és a gyerekosztály kivételével minden osztály kialakítása megtörtént. Önkéntes ápolónői tanfolyamot vezetett, valamint nevéhez fűződik az a sikeres nagyszabású modernizálási program, amely szilárdan megalapozta a kórház jövőjét.

A Gyógyszertár 2008. szeptember 10-én kezdte meg működését

Szigethy-Gyula GyógyszertárLétrehozásának célja az volt, hogy a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház szolgáltatásai minél szélesebb körűek legyenek. A betegek egészségügyi ellátásán kívül a közforgalmú gyógyszerellátásuk is megoldott legyen a kórházon belül. Cél volt a Kórház szakrendeléseinek gyógyszerigényéhez a környéken legjobban alkalmazkodó gyógyszertár létrehozása, amely az állandó ügyelet révén ezt a feladatot – egyedül a városban – zárás után is ellátja.

A gyógyszertár mérete, technikai felszereltsége Magyarországon egyedülálló. Az országban elsőként alkalmazott gyógyszerraktározó és kiadó automata kíméli a betegek idejét, gyorsabb és biztonságosabb gyógyszerkiadást tesz lehetővé.

A Szigethy-Gyula Gyógyszertárban beteghívó rendszer működik, hogy mindenki érkezése szerint kerüljön sorra. A több mint húsz kollégánk közül többen speciális képzettséggel rendelkeznek – a gyógyszerek mellett – a megfelelő gyógyászati segédeszköz, vagy homeopátiás készítmény kiválasztásához , ajánlásához is.
A gyógyszertár üzletpolitikája, hogy a betegek lehetőleg azonnal és pontosan a kért vagy az orvos által felírt terméket kapják meg. Emiatt széles gyógyszer, gyógyászati segédeszköz, kötszer, gyógytermék és kozmetikum választékkal készül fel a kórház szakrendelésein, illetve a háziorvosoknál felírt, vagy ajánlott készítmények maradéktalan kiszolgálására.

Törzsvásárlói rendszere lehetővé teszi, hogy a hűséges vásárlók jelentős árkedvezménnyel jussanak az OEP által nem támogatott vény nélkül kiadható termékekhez. A törzsvevők vásárlásaik összértékétől függően sávos kedvezményben részesülnek: ami 3-tól 6%-ig terjedhet. Ezáltal az eredetileg is betegbarát áraink még kedvezőbbé válhatnak. A törzsvásárlói kártya után járó kedvezmény más akciókkal nem vonható össze.”

A gyógyszertár a Kórház portája mellett helyezkedik el, ezért a Kórházból távozó betegek helyben kiválthatják a felírt vényeket.

Törzsvásárlói kártya

A Szigethy-Gyula Gyógyszertár törzsvásárlói rendszere lehetővé teszi, hogy a hűséges vásárlók jelentős árkedvezménnyel jussanak az OEP által nem támogatott, vény nélkül kiadható termékekhez.

Törzsvásárló kártyát bárki igényelhet. Adatai rögzítése után / a neve, címéből a település neve és a kártya száma  / a rendszer tárolja vásárlásainak az összértékét ebben az adatbázisban. A vásárló kap egy vonalkóddal ellátott kártyát, arra ráírja a nevét és magánál tartja. Ezeknek az adatoknak a rögzítése 1-2 percet vesz igénybe.
Ezt követő vásárlásainál a blokk lezárása előtt kell, hogy átadja a kártyát, a vonalkód leolvasása után a rendszer a kedvezménysávnak megfelelő összeget levonja azokból a készítményekből, amelyekből lehet engedményt adni.

A törzsvevők vásárlásaik összértékétől függően sávos kedvezményben részesülnek: ami 3-tól 6%-ig terjedhet. Ezáltal az eredetileg is betegbarát áraink még kedvezőbbé válhatnak. A törzsvásárlói kártya után járó kedvezmény más akciókkal nem vonható össze.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍR

Búcsúzunk

Búcsúzunk

In memoriam Dr. Berta Gyula Törökszentmiklóson született, 1937. március 11-én. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen általános orvosi diplomát szerzett 1962-ben. 1965-ben…