Szigethy-Gyula Gyógyszertár

Szigethy-Gyula GyógyszertárEgységvezető: Dr. Bali Tibor Gábor
Telefon: +36 82 511 345 | Fax: +36 82 511 615

Nyitvatartás: hétköznap 7.00–20.00;
szombat, vasárnap: 8.00–16.00
Állandó ügyeletes patika Kaposváron.
Ügyelet: A hét minden napján a gyógyszertár zárásától a következő munkanap nyitásáig. Ünnepnapokon a hétvégi nyitvatartás érvényes.

Bemutatkozó

A Szigethy-Gyula Gyógyszertár nevét Szigethy-Gyula Jánosról és fiáról Sándorról kapta. Szigethy-Gyula János 1871-től 30 éven át állt a kaposvári kórház élén. Ez idő alatt az ágyszámot majdnem tízszeresére, a létesítményt pedig korának legkorszerűbb gyógyító intézményei közé emelte. Munkásságát fia Szigethy-Gyula Sándor 1901-től folytatta. Igazgatása alatt tovább folyt a kórház bővítése és a gyerekosztály kivételével minden osztály kialakítása megtörtént. Önkéntes ápolónői tanfolyamot vezetett, valamint nevéhez fűződik az a sikeres nagyszabású modernizálási program, amely szilárdan megalapozta a kórház jövőjét.

A Gyógyszertár 2008. szeptember 10-én kezdte meg működését

Szigethy-Gyula GyógyszertárLétrehozásának célja az volt, hogy a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház szolgáltatásai minél szélesebb körűek legyenek. A betegek egészségügyi ellátásán kívül a közforgalmú gyógyszerellátásuk is megoldott legyen a kórházon belül. Cél volt a Kórház szakrendeléseinek gyógyszerigényéhez a környéken legjobban alkalmazkodó gyógyszertár létrehozása, amely az állandó ügyelet révén ezt a feladatot – egyedül a városban – zárás után is ellátja.

A gyógyszertár mérete, technikai felszereltsége Magyarországon egyedülálló. Az országban elsőként alkalmazott gyógyszer raktározó és kiadó automata kíméli a betegek idejét, gyorsabb és biztonságosabb gyógyszerkiadást tesz lehetővé.

A Szigethy-Gyula Gyógyszertárban beteghívó rendszer működik, hogy mindenki érkezése szerint kerüljön sorra. A több mint húsz kollégánk közül többen speciális képzettséggel rendelkeznek – a gyógyszerek mellett – a megfelelő gyógyászati segédeszköz, vagy homeopátiás készítmény kiválasztásához , ajánlásához is.
A gyógyszertár üzletpolitikája, hogy a betegek lehetőleg azonnal és pontosan a kért vagy az orvos által felírt terméket kapják meg. Emiatt széles gyógyszer, gyógyászati segédeszköz, kötszer, gyógytermék és kozmetikum választékkal készül fel a kórház szakrendelésein, illetve a háziorvosoknál felírt, vagy ajánlott készítmények maradéktalan kiszolgálására.

A gyógyszertár a Kórház portája mellett helyezkedik el, ezért a Kórházból távozó betegek helyben kiválthatják a felírt vényeket.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍR

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…