Betegszállítás

Az Országos Betegszállító Szolgálatról (OBSZ)

Az OBSZ a betegszállítók irányító szervezete, mely biztosítja a folyamatos, 24 órás elérhetőséget, ügyeleti rendszerrel és a szállítások szükség és igény szerinti koordinálását.
Az OBSZ három, OEP által finanszírozott Somogy megyei tagszervezete végzi a megye betegszállító tevékenységét, az OEP honlapján megtekinthető területi ellátási kötelezettséggel.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Betegszállításáról

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház minőségpolitikája kiterjed a Betegszállítás munkavégzésére is. Ennek megfelelően Betegszállításunk célul tűzte ki, a szállítási igények lehető legmagasabb szintű, maradéktalan kielégítését. Az országban szinte egyedülállóan, fekvő, illetve kerekes székes betegszállításra is alkalmas gépkocsikat alkalmazunk. Szállításaink 100%-a betegkísérők jelenlétével történik, kiknek végzettsége a 19/1998. (VI. 3.) NM rendelet a betegszállításról előírásait messze menőkig teljesíti, mi több, mércét állít a szakma betegkísérőinek számára. E dolgozók szakértelme és elhivatottsága biztosíték betegeink szakszerű kíséretére, ellátására, valamint utazásaik megkönnyítésére.

Somogy megyei betegszállítók

A három tagszervezet: Dr. Baka József Központ, Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház, Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Kft. Az OBSZ Dél-dunántúli Regionális Irányító Szervezete a Dr.Baka József Központ, a Somogy megyei irányító szerepét a Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Kft. látja el. Az OBSZ tagszervezeteinek normál működési ideje 06:00 – 22:00 óráig, az ügyelet 22:00 – 06:00 óráig tart, melyet a 3 megyei betegszállító egymás között, gépkocsi arányosan osztott el.

Ügyeletes betegszállítók Somogy megyében

  • Minden hónap 1-e és 16-a között a Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Kft. (+36 82 415 992)
  • 16-a és 23-a között a Dr. Baka József Központ (+36 82 511 654)
  • 23-tól hó végéig a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Betegszállítása (+36 82 511 654)

A Dr. Baka József Központ és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2008. január 1-től létrehozta közös diszpécser központját a Kórházban és az ügyeleti betegszállítást közösen üzemelteti.

0 – 24 órás diszpécserközpont hívószáma:

  • +36 82 511 654 , +36 20 492-2037, +36 30 619 9760

Betegszállítás megrendelése

A hatályos jogszabályoknak megfelelően betegszállítást csak orvos kérhet az Országos Mentőszolgálaton keresztül.
A szállítási igények leadhatóak a 1820-as, betegszállítási igények felvételére létrehozott, telefonszámon, vagy az OMSZ által üzemeltetett https://bsz.mentok.hu/weblapon keresztül.
Az igény leadása után a feladat átkerül a területileg illetékes betegszállító szervezet irányításához.

Térítés ellenében történő betegszállítás

Igény esetén, illetve biztosítással nem rendelkező betegeink részére Intézményünk lehetőséget biztosít térítési díj ellenében történő betegszállításra, az Intézmény és a beteg lakhelye (tartózkodási helye), vagy más Intézmény között, amennyiben a szállítás elvégzését a vonatkozó jogszabályok lehetővé teszik. Az erre vonatkozó igényeket a szállítás esedékessége előtt legalább 2 munkanappal korábban kell jelezni. Az igénybejelentést követően a Szállítási osztály az elvégzendő feladat ismeretében árajánlatot készít, mely az igénylő részére írásban kerül elfogadásra. A vonatkozó szabályozás szerint térítés ellenében történő betegszállításra az árajánlat elfogadása és az elfogadott térítési díj megfizetéséről történő megállapodást követően kerülhet sor. A szállítások minden esetben ápolói kísérettel történnek lebonyolításra.

Térítési díjtételek

  • 10 km-es körzeten belül: 3.000 Ft + Áfa
  • 10 km felett: 3.000 Ft + Áfa és minden további oda-vissza megtett km után további 200 Ft + Áfa
    A fenti díjtételek tájékoztató jellegűek.

Tisztelettel kérjük az Önök és a betegek türelmét. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy valamennyi szükséges szállítást elvégzünk és a szállítás késése miatt a Kórházban és a Dr. Baka József Központban vizsgálat, kezelés nem marad el.

Kérem, kérdéseikkel a fent megadott telefonszámok valamelyikén szíveskedjenek érdeklődni.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató

A Kaposi Mór Oktató Kórház Geriátriai Osztályán (Mosdósi Telephely) 2022. augusztus 18-tól visszavonásig felvételi zárlat és látogatási tilalom van érvényben.…
Teljes kapacitással működik az új egynapos sebészeti egység

Teljes kapacitással működik az új egynapos sebészeti egység

Az augusztus elsején átadott új műtéti egységben elsősorban sebészeti, gyermeksebészeti és fül-orr-gégészeti ellátást igénylő beavatkozásokat végez a Dr. Somodi Krisztián…
Semmelweis Nap

Semmelweis Nap

Semmelweis Ignác születése napja, július 1-e a Magyar Egészségügy Napja 1992 óta. A Kaposi Mór Oktató Kórház megyei irányító intézményként…