Betegszállítás

Az Országos Betegszállító Szolgálatról (OBSZ)

Az OBSZ a betegszállítók irányító szervezete, mely biztosítja a folyamatos, 24 órás elérhetőséget, ügyeleti rendszerrel és a szállítások szükség és igény szerinti koordinálását.
Az OBSZ három, OEP által finanszírozott Somogy vármegyei tagszervezete végzi a megye betegszállító tevékenységét, az OEP honlapján megtekinthető területi ellátási kötelezettséggel.

A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház Betegszállításáról

A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház minőségpolitikája kiterjed a Betegszállítás munkavégzésére is. Ennek megfelelően Betegszállításunk célul tűzte ki, a szállítási igények lehető legmagasabb szintű, maradéktalan kielégítését.
Az országban szinte egyedülállóan, fekvő, illetve kerekes székes betegszállításra is alkalmas gépkocsikat alkalmazunk. Szállításaink 100%-a betegkísérők jelenlétével történik, kiknek végzettsége a 19/1998. (VI. 3.) NM rendelet a betegszállításról előírásait messze menőkig teljesíti, mi több, mércét állít a szakma betegkísérőinek számára. E dolgozók szakértelme és elhivatottsága biztosíték betegeink szakszerű kíséretére, ellátására, valamint utazásaik megkönnyítésére.

Somogy vármegyei betegszállítók

A három tagszervezet: Dr.  Baka József Központ, Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház, Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Kft.
Az OBSZ Dél-dunántúli Regionális Irányító Szervezete a Dr. Baka József Központ, a Somogy vármegyei irányító szerepét a Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Kft. látja el.
Az OBSZ tagszervezeteinek normál működési ideje 06:00 – 22:00 óráig, az ügyelet 22:00 – 06:00 óráig tart, melyet a 3 megyei betegszállító egymás között, gépkocsi arányosan osztott el.

Ügyeletes betegszállítók Somogy Vármegyében

  • Minden hónap 1-e és 16-a között a Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Kft. (+36 82 415 992)
  • 16-a és 23-a között a Dr. Baka József Központ (+36 82 511 654)
  • 23-tól hó végéig a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház Betegszállítása (+36 82 511 654)

A Dr. Baka József Központ és a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2008. január 1-től létrehozta közös diszpécser központját a Kórházban és az ügyeleti betegszállítást közösen üzemelteti.

0 – 24 órás diszpécserközpont hívószáma:

  • +36 82 511 654 , +36 20 492-2037, +36 30 619 9760

Betegszállítás megrendelése

A hatályos jogszabályoknak megfelelően betegszállítást csak orvos kérhet az Országos Mentőszolgálaton keresztül.
A szállítási igények leadhatóak a 1820-as, betegszállítási igények felvételére létrehozott, telefonszámon, vagy az OMSZ által üzemeltetett https://bsz.mentok.hu/weblapon keresztül.
Az igény leadása után a feladat átkerül a területileg illetékes betegszállító szervezet irányításához.

Térítés ellenében történő betegszállítás

Igény esetén, illetve biztosítással nem rendelkező betegeink részére Intézményünk lehetőséget biztosít térítési díj ellenében történő betegszállításra, az Intézmény és a beteg lakhelye (tartózkodási helye), vagy más Intézmény között, amennyiben a szállítás elvégzését a vonatkozó jogszabályok lehetővé teszik. Az erre vonatkozó igényeket a szállítás esedékessége előtt legalább 2 munkanappal korábban kell jelezni. Az igénybejelentést követően a Szállítási osztály az elvégzendő feladat ismeretében árajánlatot készít, mely az igénylő részére írásban kerül elfogadásra. A vonatkozó szabályozás szerint térítés ellenében történő betegszállításra az árajánlat elfogadása és az elfogadott térítési díj megfizetéséről történő megállapodást követően kerülhet sor. A szállítások minden esetben ápolói kísérettel történnek lebonyolításra.

Térítési díjtételek

  • 10 km-es körzeten belül: 3.000 Ft + Áfa
  • 10 km felett: 3.000 Ft + Áfa és minden további oda-vissza megtett km után további 200 Ft + Áfa
    A fenti díjtételek tájékoztató jellegűek.

Tisztelettel kérjük az Önök és a betegek türelmét. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy valamennyi szükséges szállítást elvégzünk és a szállítás késése miatt a Kórházban és a Dr. Baka József Központban vizsgálat, kezelés nem marad el.

Kérem, kérdéseikkel a fent megadott telefonszámok valamelyikén szíveskedjenek érdeklődni.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Semmelweis Nap – a magyar egészségügy ünnepe

Semmelweis Nap – a magyar egészségügy ünnepe

A Kórház az egészségügy legnagyobb ünnepén elismerésben részesítette a kiemelkedő szakmai munkát végző munkatársait. Dr. Inczeffy István főigazgató köszöntő gondolatai…
3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…
10 éves a kaposvári PET-központ

10 éves a kaposvári PET-központ

A Kaposvári Egyetem keretei között megvalósult PET Központ, mely 2018. február 01. napjától a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház…