Betegregisztráció

A regisztráció folyamata

A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórházba érkező betegek központi betegfelvételi rendszerben kerülnek regisztrálásra naponta 0-24 óráig az Északi-Tömb (Németh István fasor új bejárat) földszintjén.
A beutalási rendnek megfelelően a beutalóval vagy beutaló nélkül az intézetbe járóbeteg ellátásra jelentkező pácienseket a nyújtott rendelési időnek megfelelően fogadják a regisztráción. A fekvőbeteg ellátást igénybe vevő betegeknek is a központi betegfelvételi helyen kell jelentkezni. A Központi Laboratórium, az Izotópdiagnosztikai laboratórium, valamint a Belgyógyászati egységekbe érkező betegek a D épület földszintjén (térkép) kihelyezett munkaterületen kerülnek regisztrálásra. A sürgős ellátást igénylő pácienseknek regisztrálás nélkül a Sürgősségi Betegellátó Centrum ellátó helyen (térkép) kell jelentkezniük. A Központi Betegfelvétel adminisztrációs, betegirányítási és tájékoztatási feladatokat lát el, amelyhez az integrált informatikai rendszer biztosítja a bent fekvésekről és elhelyezésekről szükséges információt. A regisztrációhoz szükséges dokumentumok: orvosi beutaló, ambuláns lap, TAJ-kártya, személyigazolvány, lakcím kártya. A Központi Betegfelvétel egységében (Északi-Tömb) az érkező páciensek a sorszámkiadó automatából vesznek sorszámot, majd ezzel a befogadó munkahely valamelyikén hívni fogják. A regisztrációt követően elvégezzük az előjegyzettek aktiválását.

A Központi Betegfelvételen nem kell regisztrálni:

Járóbeteg ellátást igénybevevőknél:

  • a szervezett csoportos emlőszűrésre érkező pácienseknek,
  • mentőszolgálattal érkező betegeknek,
  • intézeten belüli továbbküldés esetén,
  • STD és Nemibeteg Gondozóba érkezők,
  • Központi laboratórium, Izotópdiagnosztikai laboratórium és a belgyógyászati egységekbe érkezőknek ( D épület).

Fekvőbeteg ellátást igénybe vevőknél:

  • a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkező eszméletlen, járóképtelen, zavart állapotú fekvőbetegek beszállítása esetén,
  • fertőző betegek esetén,
  • pszichiátriai osztályra érkező betegek,
  • szülő nőknek,
  • osztályok, intézetek közötti áthelyezés esetén.

A Töröcskei és a Mosdósi telephely járó és fekvőbetegei a saját telephely betegfelvételi egységében jelentkeznek és kerülnek regisztrálásra.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍR

Semmelweis Nap – a magyar egészségügy ünnepe

Semmelweis Nap – a magyar egészségügy ünnepe

A Kórház az egészségügy legnagyobb ünnepén elismerésben részesítette a kiemelkedő szakmai munkát végző munkatársait. Dr. Inczeffy István főigazgató köszöntő gondolatai…