Betegregisztráció

A regisztráció folyamata

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba érkező betegek központi betegfelvételi rendszerben kerülnek regisztrálásra naponta 0-24 óráig az Északi-Tömb (Németh István fasor új bejárat) földszintjén.

A beutalási rendnek megfelelően a beutalóval vagy beutaló nélkül az intézetbe járóbeteg ellátásra jelentkező pácienseket a nyújtott rendelési időnek megfelelően fogadják a regisztráción.
A fekvőbeteg ellátást igénybe vevő betegeknek is a központi betegfelvételi helyen kell jelentkezni.
A Központi Laboratórium, az Izotópdiagnosztikai laboratórium, valamint a Belgyógyászati egységekbe érkező betegek a D épület földszintjén (térkép) kihelyezett munkaterületen kerülnek regisztrálásra.
A sürgős ellátást igénylő pácienseknek regisztrálás nélkül a Sürgősségi Betegellátó Centrum ellátó helyen (térkép) kell jelentkezniük.
A Központi Betegfelvétel adminisztrációs, betegirányítási és tájékoztatási feladatokat lát el, amelyhez az integrált informatikai rendszer biztosítja a bent fekvésekről és elhelyezésekről szükséges információt.

A regisztrációhoz szükséges dokumentumok: orvosi beutaló, ambuláns lap, TAJ-kártya, személyigazolvány, lakcím kártya.

A Központi Betegfelvétel egységében (Északi-Tömb) az érkező páciensek a sorszámkiadó automatából vesznek sorszámot, majd ezzel a befogadó munkahely valamelyikén hívni fogják. A regisztrációt követően elvégezzük az előjegyzettek aktiválását.

A Központi Betegfelvételen nem kell regisztrálni:

Járóbeteg ellátást igénybevevőknél:

  • a szervezett csoportos emlőszűrésre érkező pácienseknek,
  • mentőszolgálattal érkező betegeknek,
  • intézeten belüli továbbküldés esetén,
  • STD és Nemibeteg Gondozóba érkezők,
  • Központi laboratórium, Izotópdiagnosztikai laboratórium és a belgyógyászati egységekbe érkezőknek ( D épület).

Fekvőbeteg ellátást igénybe vevőknél:

  • a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkező eszméletlen, járóképtelen, zavart állapotú fekvőbetegek beszállítása esetén,
  • fertőző betegek esetén,
  • pszichiátriai osztályra érkező betegek,
  • szülő nőknek,
  • osztályok, intézetek közötti áthelyezés esetén.

A Töröcskei a Mosdósi és a Marcali telephely járó és fekvőbetegei a saját telephely betegfelvételi egységében jelentkeznek és kerülnek regisztrálásra.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍR

Új szűrővizsgálat kismamáknak

Új szűrővizsgálat kismamáknak

A vas az élő szervezet működéséhez nélkülözhetetlen nyomelem. Olyan kémiai folyamatokat katalizál, melyek a szervezet energiaellátását biztosítják, így hiánya nemcsak…