Osztályvezető főorvos:
Dr. Pillér Árpád

Szakdolgozói vezető:
Mandic Milán Zoltánné

Baleseti Sebészeti Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Régi Sebészeti Tömb, 24-es épület földszintjén az Orthopaediai Osztály, a Baleseti Sebészeti és az Orthopaediai szakambulanciák (térkép). A Régi Sebészeti Tömb, I. emelet északi szárnyában a Baleseti Sebészeti Osztály található. Az akut ambulancia a Sürgősségi Betegellátó Centrum keretén belül, a Műtéti Tömb földszintjén található. (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Baleseti Sebészeti OsztályAz Osztály Operatív tevékenysége a jelenlegi legmodernebb traumatológiai eljárások alapján történik, modern implantátumok behelyezésével – szögstabil lemez rendszer, velőűrszegek, ASC eljárások, prothesis beültetése sérülések után. A sérült betegek kezelésében, teljes körű ellátásában a szükséges társszakmák mindegyike megtalálható a Kórházban, így a betegek komplex, végleges ellátása biztosított.

 • Teljes körű baleseti-sebészeti ellátás Kaposvár és vonzáskörzetében, a progresszivitás értelmében.
 • Krónikus mozgásszervi degeneratív betegségek kezelése.
 • Kézsebészeti tevékenység akut és krónikus betegségekben.
 • Teljes körű sportsebészeti arthroscopos tevékenység.

Általános információk

Előjegyzés alapján, előjegyzés kérhető személyesen vagy telefonon (82/501-300/1733 mellék)

Az Osztályra és a Szakambulanciákra érkező betegeknek nem szükséges beutalóval rendelkezniük.

Baleset, sérülés vagy más kórkép miatt az osztályra kerülő beteget általában az ügyeletes orvos vizsgálja meg és a kezelését a továbbiakban is ő végzi. Napközben az osztályos orvosok vizitelnek, a szükséges vizsgálatokat ők is elrendelhetik.

Amennyiben előjegyzéssel kerül a beteg felvételre, az első vizsgálatnál mindenről részletes információt kap személyre szólóan.

 • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját.
 • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
 • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
 • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát, papucsot, törölközőket, tisztálkodási eszközöket, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
 • 1, 2, 4 és 5- ágyas kórtermekben.
 • Önálló vizesblokkal rendelkezik minden szoba.
 • A kórtermek légkondicionáltak. Televíziós csatlakozás néhány kórteremben van.
 • Minden ágy mellett éjjeliszekrény biztosított, melyben a beteg ruháit és személyes tárgyait tárolhatja. Értékeiért csak akkor tudunk felelősséget vállalni, ha azt leltár szerint az ápolószemélyzetnek átadja.

Naponta 3x-i (reggeli, ebéd, vacsora, diéta esetén uzsonna), amit a kórház tálcás rendszerrel, egyénre szabottan (diétának megfelelően) szervíroz.

Az Osztályon a látogatási idő délelőtt 09:00-11:00 óráig és délután 16:00-19:00 óráig tart. A betegek érdekében egy betegnél egyszerre csak két látogató tartózkodhat.

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól. Telefonon a +36 82 501 336 -os számon.

Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást!

A beteg felvételénél ismertetjük a házirendünket, erről írásos tájékoztatót kap.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Elismerés Kaposvár Város Napján

Elismerés Kaposvár Város Napján

Dr. Battyáni Zita, a Kórház bőrgyógyász főorvosa „Pro Urbe Kaposvár” díjat vehetett át Kaposvár Város Napján, több évtizedes magas színvonalú gyógyító,…
Méhnyakrák megelőzési hét

Méhnyakrák megelőzési hét

Minden év januárjának harmadik hete az európai méhnyakrák megelőzési hét. A méhnyakrák egy megelőzhető nőgyógyászati daganat, a megelőzés eszközei a…