Elérhetőségek Telefonszám Mellék Fax
Iroda +36 82 501 300 1828

Az osztály elhelyezkedése:

Északi Tömb, 1. Szárny, III. emelet. (térkép)Az osztály feladata és ellátandó területe:
A szemműtétek jelentős része egynapos sebészeti eljárás keretében történik. A leggyakrabban végzett szürkehályog műtéteket a legkorszerűbb phacoemulsificatios technikával végzik, kicsi önzáró seben keresztül, összehajtható műlencse beültetéssel, injekciós vagy szemcsepp érzéstelenítésben. Biztosított a zöldhályogos betegek diagnosztizálása, gondozása és szükség esetén a kórszerű műtéti ellátás, valamint a szemfenéki elváltozások ( macula degeneratio) diagnosztizálása és kezelése. Az osztályon kerülnek ellátásra más szembetegségben szenvedő betegek is (gyulladás, sérülés, stb.).


Általános információk:

Előjegyzéssel kapcsolatban:

A Szemészeti szakambulanciákon történő vizsgálat után szükség esetén helybiztosításra időpont adása történik. Telefonos időpontkérés hétköznap 11:00-14:45 óráig a +36 82 501 300/1114 melléken lehetséges. Szürkehályog műtéteknél várólista alapján kerülnek felvételre a betegek.

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre:

Felvételre az új régiós elosztás szerinti szemészeti ambulanciákról érkezhetnek, illetve saját intézményen belüli járó beteg ellátásról. Az osztály ezen kívül területen kívüli betegeket is elláthat.

Az osztályon a kezelés irányítója:

Az osztályon a betegek kezelésének irányítását az osztályvezető főorvos végzi a szakorvosok, illetve rezidens orvosok közreműködésével.

Műtét / kezelés előtti teendők?

Az orvosi utasítások betartása.

Műtét / kezelés utáni teendők?

Az előírt szemkezelések elvégzése, az orvos által előírtak szerint, valamint az előírt ellenőrzéseken való megjelenés

Mit hozzon magával felvételkor?

 

  • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ – kártyáját.
  • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
  • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát, papucsot, tisztálkodási eszközöket, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
  • A műtétre érkezők az egy hónapnál nem régebbi orvosi dokumentációkat, amely tartalmazza az operálhatóság elbírálását.
Elhelyezés:

 

  • A 20 ággyal rendelkező szemészeti fekvőbeteg ellátó részleg 11 kórteremmel rendelkezik.
  • 6 db 2-ágyas, 1 db 4-ágyas és 4 db 1-ágyas légkondicionált szoba áll rendelkezésre.
  • Minden kórteremhez biztosított a szociális helyiség.
  • TV nézés lehetősége biztosított.
  • Az osztályon zárt szekrényekben tárolják a betegek ruháit, cipőit, táskáit. A nagyobb értékű tárgyak, illetve pénz tárolására a Kórház Pénzügyi Osztályának Pénztárában van lehetőség.
Étkezés:

A betegek étkezésének rendjét (diéta neme, étkeztetés módja, száma stb.) a betegség természetétől, a beteg állapotától, a végzendő vizsgálatoktól és a gyógykezelés jellegétől függően az osztályos orvos állapítja meg felettese jóváhagyásával.

Látogatók, látogatási rend:

Az Osztályon a látogatás hétköznap 16.00 órától – 19.00 óráig történik. Hétvégén 9.00-11.00 óráig és 16.00-19.00 óráig. Egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a beteg kórtermében!

Az osztályon fekvő betegekről való érdeklődéssel kapcsolatban:

Az Osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól, ügyeleti időben az ügyeletes orvostól. Az Osztályon fekvő betegekről csak a beteg által megnevezett személy kaphat felvilágosítást személyesen! Telefonon a beteg állapotáról nem nyilatkozunk.
Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.