Elérhetőségek Telefonszám Mellék Fax
Fekvőbeteg részleg +36 82 501 300 1710 +36 82 801 814
Bőr- és Nemibeteg Gondozó +36 82 501 300 1700 +36 82 801 814

Az osztály elhelyezkedése:

A Bőrgyógyászati Osztály a Somogy Megyei Kapos Mór Oktató Kórház (térkép) É-i épület, „A” szárny, II. emeletén (térkép) helyezkedik el. Megközelíthető a Német István fasor felől. (térkép)Az osztály feladata és ellátandó területe:
A fekvőbeteg osztály biztosítja a területi bőrgyógyászati fekvőbeteg-ellátás hátterét a kivizsgálás, terápia, sürgősségi felvétel vonatkozásában. Osztályközi konzíliumokat, és betegfelvételeket végez a megye valamennyi egészségügyi intézményeiből. A Bőrgyógyászati Osztályon az Integrált Irányítási Rendszer elvárásainak megfelelően végzik az ápolási tevékenységet. A rendszer szabályainak betartásával biztosítják a betegellátás minőségét. A dolgozók célja, a költségek és a kockázatok minimalizálása mellett a maximalizált betegellátás biztosítása.


Általános információk:

Előjegyzéssel kapcsolatban:

Szakrendelés: Előzetesen telefonon +36 82 501 300 / 1700, vagy személyesen kérhet időpontot vizsgálatra.
Osztályos felvétel: Bőrgyógyász szakorvos a járó beteg szakrendelésen történő vizsgálat során kér időpontot.

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre:
 • A betegek felvétele az osztályra előjegyzés alapján, vagy pedig sürgősségi beutalás alapján történik.
 • Beteget előjegyezhet a Bőr- és Nemibeteg Gondozó járóbeteg szakrendelése, a területi bőrgyógyász, valamint a háziorvos kollégák előzetes telefonértesítés, vagy a Járóbeteg gondozóba történő beutalása alapján.
 • A sürgősségi betegellátás szempontjából az osztályt beutalóval vehetik igénybe a betegek. A beutalókat a központi ügyeletes orvosa állítja ki, és küldi a betegeket az osztályra, de háziorvos kolléga, vagy bőrgyógyász szakorvos is sürgősségi betegellátás formájában irányíthat beteget az osztályra.
 • Sürgős esetben Sürgősségi Betegellátó Centrumból Bőrgyógyász konzíliumot követően kerülhet felvételre.
Az osztályon a kezelés irányítója:

Az osztályos betegek kezelésének irányítója az Osztályvezető Főorvos, kezelőorvos.

Műtét / kezelés előtti teendők?

Onkodermatológiai műtétet megelőzően otthonában reggelizzen, vegye be az állandó gyógyszereit. Kórházunk központi regisztrációjában regisztráljon, majd jelentkezzen a bőrgyógyászati osztályon (É-épület, „A” szárny, II. emelet (térkép) ), ahol a műtét előtti, utáni teendőkről, valamint a műtéttel kapcsolatban pontos felvilágosítást kap szóban, és írásban. Felvételekor hozza magával a fentebb leírt dolgokat.

Műtét / kezelés utáni teendők?

Az osztályon a műtét utáni teendőkről pontos felvilágosítást kap a kezelőorvosától, valamint az ápoló személyzettől.

Mit hozzon magával felvételkor?
 • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, taj kártyáját.
 • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
 • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
 • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát, papucsot, törölközőket, tisztálkodási eszközöket, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
Elhelyezés:
 • Az osztály felszereltsége 20 ágy, 4 db 1 ágyas, 6 db 2 ágyas, 1 db 4 ágyas szobák. Minden szoba teakonyhával, önálló vizesblokkal van felszerelve.
 • Az épület légkondicionált, TV a folyosón van elhelyezve. Amennyiben a beteg igényli, és a szobatársával egyezteti, lehetőség van TV, rádió behozatalára. Az épületen belül, a földszinten BÜFÉ üzemel, és hírlap vásárlására is van lehetőség.
 • A beteg a személyes tárgyait, értékeit magánál tarthatja, a szobákban elhelyezett, zárható szekrényekben tárolhatja, de ezekért az osztály, a kórház felelősséget nem vállal. Lehetősége van a kórházi értékmegőrzőben elhelyezni azon értékeit, amelyeket nem kíván magánál tartani. Felvételekor, a beteg ápolási dokumentációjában a választott forma rögzítésre kerül, amit a beteg aláírásával igazol.
Étkezés:

Naponta 3x-i (reggeli, ebéd, vacsora, diéta esetén uzsonna), amit a kórház tálcás rendszerrel, egyénre szabottan (diétának megfelelően) szervíroz.

Látogatók, látogatási rend:

A betegek részére javasolt látogatási idő az osztályon délelőtt 11.00-12.00 óra és délután 16.00-19.00 óra között van, de lehetőséget biztosítunk 9.00-19.00 óra közötti látogatásra is, amely átmenetileg felfüggeszthető a kórteremben végzett vizit, beavatkozás, kötözés idejére. Indokolt esetben a látogatót a látogatás ideiglenes felfüggesztésére kérjük. A délutáni időszakban a betegek számára pihenő időt biztosítunk (lehetőleg 14.00-16.00 óra között).

Az osztályon fekvő betegekről való érdeklődéssel kapcsolatban:

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól. A nyilvános telefon száma: +36 82 801 812.

Osztályunkon a szakdolgozók csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

A Bőrgyógyászati Osztály időbeosztása (vizit, reggeli ebéd vacsora…stb.):
6:00-kor Osztályátadás
6:30-7:30 Reggeli ápolás (hőmérőzés, vérnyomás, mérés, kötések lebontása), tisztítása
7:30-tól Gyógyszerelés
8:00–9:00 Osztályos vizit, főorvosi vizit
9:00-11:30 Osztályos kezelések
9:00-11:00 Új beteg felvétel, vizsgálatokra történő irányítás
11:30-13:00 Ebéd, gyógyszerosztás
13:00-15:00 Csendes pihenő
15:00-16:00 Délutáni kezelés, Uzsonna
16:00-17:00 Hőmérőzés
17:30-18:30 Vacsora
18:00 Osztályátadás
18:30-21:00 Esti kezelés, fürdetések, Gyógyszerelés
21:00 Éjszakai pihenés