Nemes és nehéz szolgálatot vállal az, aki magára veszi a betegek látogatását, lelki támogatását, és igyekszik az elesettek segítője lenni. Ezt a feladatot a kórház önkéntesei örömmel teszik, mert tudják, amit adnak nem vész kárba. Időnként azonban nekik is szükségük van egy kis feltöltődésre és ismereteik bővítésére.

Ebben nyújtott segítséget a Hivatás Megújító Nap, melyet a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Lelkigondozói Szolgálata szervezett október 14-én a kórházi önkénteseknek. Az előadók lelkigondozói, betegek között végzett tevékenységüket mutatták be, példaként a hallgatóság elé tárva azt. Továbbá szó esett a betegágy melletti kommunikációról és személyiségünkről, mely fontos része a szolgálatnak, amit a kórházi önkéntesek végeznek.

Az értékes előadások hallgatása mellett lehetőség nyílt az ismerkedésre is. A kaposvári kórház vendégei voltak az ország több kórházából érkezett önkéntesek. Mindenki a saját szolgálatát, tevékenységét bemutatva erősítette a többieket a feladatok tovább végzésében.

A nap mottója: „Aki másokat felüdít, maga is felüdül.” (Péld 11,25)