Hematológiai konferencia és középiskolás workshop Kaposváron

Hematológiai konferencia és középiskolás workshop Kaposváron

A Kaposi Mór Oktató Kórház hagyományosan, immár 6. alkalommal szervezte meg a Molekuláris Hematológia Konferenciát 2023. október 12-14. között Kaposváron, a Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társasággal közösen.

A molekuláris és genetikai vizsgálómódszerek, a jobb és célzott terápiák fejlődése miatt a hematológiai betegek ellátásában elengedhetetlenül fontos ezen szakmák állandó tapasztalat- és tudásanyag cseréje – fogalmazott megnyitó beszédében Dr. Inczeffy István főigazgató a közel 150, az ország különböző kórházaiból érkezett hematológus szakorvos előtt. A kétnapos tanácskozás keretei között nemzetközi blokkot is szervezett a Prof. Dr. Egyed Miklós irányította szervezőbizottság, melyben külföldi előadók ismertették aktuális kutatásaikat, valamint poszter szekciót is, bemutatkozási lehetőséget biztosítva további kutatásoknak.

E konferencia keretein belül, egyedülálló módon, középiskolás workshop-ot rendeztünk a biológia és orvostudományok iránt érdeklődő középiskolás diákok számára.

Elsődleges célunk volt, hogy felkeltsük és felerősítsük a diákok orvos-, gyógyszer- és egészségtudományok, valamint a kutatás iránti érdeklődését. A résztvevők hét plenáris előadáson és öt interaktív helyszínen kóstolhattak bele a kutatás és gyógyítás rejtelmeibe. Hematológus, molekuláris pathológus, transzfúziológus mutatta be tevékenységét, ismereteket továbbítottunk a gyógyszerkutatással kapcsolatban és a tudományos kutatás jövőbeli lehetőségeiről. A forgórendszerű kisebb csoportos foglalkozásokon betekinthettek a betegvizsgálat, vérképelemzés és vércsoport-meghatározás gyakorlatába, emellett beszélgethettek olyan kutató diákokkal, akik ezen a területen már szép eredményeket értek el. A Kórház Skill-laborjának legmodernebb szimulációs eszközeit is kipróbálhatta az ország legkülönbözőbb részeiről érkezett mintegy 150 középiskolás.

   

       

         

 

 

Leave a reply