Osztályvezető főorvos:
Dr. Simonics Zsolt

Szakdolgozói vezető:
Horváth Katalin

Sürgősségi Betegellátó Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Az osztály e A Sürgősségi Osztály és Ambulancia a mentőbejárat, és az intézmény belső udvara felől közelíthető meg. (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

A Sürgősségi Betegellátó Osztály a súlyos életveszélyes, akut fájdalommal küszködő, sürgős ellátást igénylő betegek fogadásra hivatott. A sürgős szükség fogalmát az 52/2006.(XII.28) EüM rendelet határozza meg.

Általános információk

Mivel az osztályon a sürgős szükség körébe tartozó betegek ellátása történik ezért nincs lehetőség időpont kérésére
Az osztály működéséből adódóan előjegyzés nem kérhető.

A nap 24 órájában fogadja a rászoruló betegeket, beutaló nélkül is igénybe vehető.

A Sürgősségi Betegellátó Osztályon folyamatos munkarendben 12 órás váltásban dolgozik a szakszemélyzet (orvosok, ápolók, kisegítők). Az adott műszakba beosztott és szolgálatot teljesítő orvos irányítja a betegellátást.

A Sürgősségi Betegellátó Osztályhoz forduló vagy ide beszállított betegek a Triage pultnál jelentkezhetnek, ill. az Országos Mentőszolgálat munkatársai is ide érkeznek a betegekkel. A Triage pultban erre a feladatra rátermett, szakképzett szakdolgozó kollégák a panaszok, a betegség, az elmondottak, ill. a triage vizsgálat közben tapasztaltak alapján ún. sürgősségi ellátási szintre (CTAS) sorolják be a betegeket. A későbbiekben ennek alapján folytatódik a betegellátás, ez a triage szint határozza meg a várakozási időt és az ellátási sorrendet is.
Intézményünkben világszerte elfogadott sürgősségi osztályozási rendszert (triage) alkalmazunk.
Az ellátás nem érkezési sorrendben történik!
Triage munkatársaink a panaszai és tünetei alapján besorolják Önt az állapotának megfelelő szintre.
Az ellátási szinthez tartozó időablakon belül megkezdődik az Ön orvosi ellátása.
Az ellátás megkezdéséig kérjük szíves türelmét!

Az otthonába bocsátott beteget az ellátását végző orvos tájékoztatja az aktuális teendőkről.

A Sürgősségi Betegellátó Osztályra való felvételhez TAJ kártya szükséges, ennek hiányában bármely személyi irat. Súlyos/életveszélyes állapotú betegek esetén ezekre sincs szükség, későbbiekben pótolható. Jó, ha Önnél van feljegyezve a rendszeresen szedett gyógyszereinek neve, adagja, ismert betegségei neve, esetleg allergia vagy túlérzékenység jelölése.

  • A Sürgősségi Fekvőbeteg Osztály 4 ágyon végzi fekvőbeteg ellátási tevékenységét. Az osztály rendelkezik szükség esetén igénybe vehető elkülönítő kórteremmel. Az osztály feladataiból és jellegéből adódóan „hosszú” ápolási tevékenységet nem végez, állapotstabilizálást, ill. rövid megfigyelést követően a betegeket elhelyezzük a számukra végleges ellátást nyújtó betegellátó osztályon vagy otthonába bocsátjuk.
  • A páciens kérése személyes tárgyait, értékeit leltár (bizonylat) ellenében átvesszük és elzártan, biztonságban tároljuk.
  • A kórterem szociális helységgel ellátott.

Az orvos döntése értelmében elrendelt diétának megfelelő étrend az Intézmény konyhájáról.

Naponta reggel 7.00 és 19.00 óra közötti időszakban kerül meghatározásra a látogatási idő. Egyes esetekben, amikor az osztályon folyó munka (beavatkozások, vizsgálat) ezt megkívánja, a kollégák megkérik a hozzátartozókat az előtérben való várakozásra. A kórteremben egyszerre csak egy fő látogató fogadására van lehetőség.

A vonatkozó jogszabályok szerint telefonon érdeklődő harmadik fél részére nem adható tájékoztatás, mert lehetetlen a tájékoztatásra való jogosultság megállapítása!

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Betegeinkért és Munkatársainkért

Betegeinkért és Munkatársainkért

Segítsen, hogy mi is segíthessünk! Adószámunk: 18760840-1-14