Osztályvezető főorvos:
Dr. Ádám Ildikó

Szakdolgozói vezető:
Mátisné Kovács Katalin

Krónikus Belgyógyászati Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Új pavilon, II. emelet. (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

A Krónikus Belgyógyászati Egység főbb feladatai köré tartozik a belgyógyászati jellegű krónikus betegségek további kezelése, ellátása, amennyiben lehetséges, rehabilitálása. Az Osztályon gyógytorna elérhető.

Általános információk

A krónikus belgyógyászati osztályon ellátott betegek elsősorban az intézmény belgyógyászat jellegű aktív osztályairól kerülnek felvételre. A betegfelvétel előjegyzés alapján történik az érkező osztály kezelőorvosával történt előzetes egyeztetés alapján.

A belgyógyászati jellegű aktív osztályokról a beteg kezelőorvosával történő előzetes egyeztetés követően kerülnek át a betegek a Krónikus Belgyógyászati Osztályunkra.

Az Osztályon a betegek kezelésének irányítását az osztályvezető főorvos végzi a szakorvosok, illetve rezidens orvosok együttműködésével.

  • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját.
  • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen! Amennyibe speciális gyógyszereket szed egy-két napra való adagot célszerű behozni.
  • Tisztasági felszerelés, tisztálkodási eszközök (WC papír, tusfürdő, 2 db különböző színű szivacs, fogkefe, fogkrém, hintőpor, hidratáló valamint bőrvédő krém, nedves törlőkendő, papírtörlő).
  • Törölközőket, pizsamát, hálóinget, köntöst, alsóneműket, papucsot, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
  • Ékszert, pénzt, bankkártyát, nagy értékű eszközt, kérjük, ne hozzon magával mivel ezekért felelősséget vállalni nem tudunk!
  • 1,2, 3, illetve 5 -ágyas kórtermekben történik a betegek elhelyezése. Az osztály 54 ággyal működik.
  • Minden szobához rendelkezésre áll fürdő. Két szobánkét közös fürdő áll rendelkezésre. Ezek mellett mindkét folyosó végén tágas nagy fürdőszobák vannak.
  • Személyes tárgyak elhelyezésére egy szekrény és egy éjjeliszekrény áll rendelkezésre. Az Osztályra kerülésekor, ha pénzt, értéktárgyat hozott magával, szíveskedjék azt jelezni, mert érte felelősséget vállalni nem tudunk. Kérjük ezért átadni nyilatkozat ellenében az Önt felvevő ápolónőnek!

Az Intézmény napi háromszori étkezést biztosít.
A betegeknek saját élelmiszer tárolására 3 db hűtőszekrény áll rendelkezésükre. Kérjük a kezelőorvos által javasolt diéta (szükség szerint dietetikussal történő egyeztetést követően) betartását!

Könyvkölcsönzési lehetőség, valamit televízió áll a betegek rendelkezésére. Internetezési lehetőség az E-Magyarország központban.

A látogatási idő egész napos , 8.00- 20.00 óráig tart, de a látogatás szünetel a betegek kezelése, ápolása, vizsgálata és az orvosi vizit alatt.
Az orvos, vagy a szolgálatban lévő ápolónő kérésére a látogatóknak azonnal el kell hagyni a kórtermet.
Lehetőleg egy betegnél egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a kórteremben!

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól, ügyeleti időben az ügyeletes orvostól. Az Osztály fekvőbetegeink állapotáról folyamatos tájékoztatást adunk. Személyes megkeresés esetén, a betegséggel kapcsolatosan csak orvos adhat felvilágosítást hozzátartozónak, illetve a beteg által meghatározott személynek.
Az osztályon a szakdolgozók telefonon csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást!

Reggeli 7.30 – 8.00 óra között, ebéd 12.00-13.00 óra, vacsora 17.00-18.00 óra közötti időpontban zajlik.
Osztályos vizit a délelőtti órákban naponta 1x, nem meg határozott időpontban.

A betegszállítás (vizsgálatokra, más intézménybe, otthonába) orvosi elrendelés alapján, a beteg állapotának és igényének figyelembe vételével történik. Megrendelését az Osztályon kijelölt munkatárs végzi.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Betegeinkért és Munkatársainkért

Betegeinkért és Munkatársainkért

Segítsen, hogy mi is segíthessünk! Adószámunk: 18760840-1-14