Osztályvezető főorvos:
Dr. Halmos Zsuzsanna

Szakdolgozói vezető:
Dombóváriné Bőhm Erzsébet

Hospice Osztály

Az osztály elhelyezkedése

M épület I. emelet (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

hospice szeretetteljes ápolást, gondozást biztosít azon betegek számára, akiknek daganatos megbetegedése olyannyira előrehaladott, hogy gyógyító kezelés már nem jön szóba. Ebben az időszakban azonban mindvégig lehetőség van a panaszok enyhítésére, a fájdalom csillapítására, a testi és lelki támogatásra, a halálfélelem csökkentésére. Ebben az életszakaszban a legfőbb érték az élet minősége.
hospice ápolás célja, hogy a tumoros beteg panaszmentesen, emberhez méltóan élje élete záró szakaszát, és segítse, támogassa a méltóságos elköszönést.

Általános információk

Beutalóval, előjegyzéssel vehető igénybe.

Az osztályra Hétfőtől – Péntekig beutalóval, előzetes helybiztosítás alapján.

  • Felvételéhez az alábbi dokumentációkat kérjük : beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ – kártyáját, amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit. CT. eredményét.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen! Amennyiben speciális gyógyszereket szed, egy-két napra való adagot célszerű behozni.
  • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát, papucsot, tisztálkodási eszközöket, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
  • A betegek elhelyezése 2 ágyas szobákban történik.
  • Minden kórterem vizesblokkal ellátott.
  • Az osztályon zárt szekrényekben tárolják a betegek ruháit, cipőit, táskáit. A nagyobb értékű tárgyak, illetve pénz tárolására a Kórház Pénzügyi Osztályának Pénztárában van lehetőség. Az osztályon tartott pénzért, értéktárgyakért felelősséget vállalni nem tudunk.
  • A társalgóban TV áll rendelkezésre, igény esetén a kórteremben is.
  • Az osztály folyosója előtt italautomata található.
  • Rendszeres lelkigondozói hozzáférés, mentálhigiénés jelenlét. Hetente egy alkalommal lelkész látogat az osztályra.

Az Intézmény napi háromszori vagy többszöri étkezést biztosít, diétának megfelelően. A betegek étkezésének rendjét (diéta neme, étkeztetés módja, száma stb.) a betegség természetétől, a beteg állapotától függően az osztályos orvos állapítja meg. Az ápolásra szoruló betegek a kórtermükben étkeznek. Fennjáró betegek étkezésére a társalgóban elhelyezett asztalok mellett is van lehetőség. A látogatók által behozott és el nem fogyasztott élelmiszerek elhelyezése a betegek számára a folyosón lévő hűtőszekrényben biztosított.

Az Osztályon a látogatás nem korlátozott, de ajánlott 9.00 órától – 19.00 óráig. Speciális esetben egy hozzátartozó a beteg mellett maradhat az osztályvezető beleegyezésével.
Hozzátartozó a beteget az osztályvezető engedélyével az udvarra leviheti. Ehhez kerekesszéket biztosítunk.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…