Osztályvezető főorvos:
Dr. Ádám Ildikó

Szakdolgozói vezető:
Hegedűs Istvánné

Geriátriai Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Új pavilon, III. emelet déli oldal. (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Főbb feladatai köré tartozik a 65 év feletti idős, demens, hypertomias, diabeteses, kardiálisan decompensalt betegek ellátása, akiknek állapotában az aktív kezeléssel, vagy a kezelés hatására javulás várható.

Általános információk

Az Osztály aktív ellátást biztosít a 65 év feletti idős, demens, hypertomias, diabeteses, kardiálisan decompensalt betegeknek, akiknek állapotában az aktív kezeléssel, vagy a kezelés hatására javulás várható. A betegfelvétel előjegyzéssel és beutalóval történik.

Háziorvosi beutalóval, előjegyzés formájában. Sürgősségi Osztályról, előzetes konzultációt követően, illetve járó beteg szakambulanciákról egyeztetést követően.

Az Osztályon a betegek kezelésének irányítását az osztályvezető főorvos végzi a szakorvosok, illetve rezidens orvosok együttműködésével.

  • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját.
  • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen! Amennyibe speciális gyógyszereket szed egy-két napra való adagot célszerű behozni.
  • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát (legalább 1 váltó pizsamát), papucsot, tisztálkodási eszközöket, WC-papírt, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
  • Az Osztály 15 ággyal rendelkezik, 4 db kétágyas, 1 db háromágyas és 1 db négyágyas kórtermekben működik.
  • Négy szobához tartozik WC és zuhanyzó. Egy kétágyas szobához közös zuhanyzó és wc használható.
  • Amennyiben a beteg értéktárgyat magánál tart, azért az Osztály nem tud felelősséget vállalni. Értéktárgy megőrzésre van lehetőség, melyet a Kórházi szabályzat tartalmaz. Nagyobb mennyiségű pénzt, értéktárgyat kérjük, hogy ne hozzon magával!

Napi 3x étkezés biztosított. A betegeknek saját élelmiszer tárolására külön 2 db hűtőszekrény áll a rendelkezésükre.

Könyv kölcsönzési lehetőség, valamit televízió áll a betegek rendelkezésére.
Internetezési lehetőség az E-Magyarország központban.

A látogatási idő egész napos, 8.00-20.00 óráig tart, de a látogatás szünetel a betegek kezelése, ápolása, vizsgálata és az orvosi vizit alatt.
Az orvos, vagy a szolgálatban lévő ápolónő kérésére a látogatóknak azonnal el kell hagyni a kórtermet. Lehetőleg egy betegnél egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a kórteremben.

Az Osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól. Betegségével kapcsolatos információt csak személyes találkozás alkalmával közlünk a hozzátartozóval, illetve, a beteg által meghatározott személlyel.
Az Osztályon a szakdolgozók telefonon, csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást kizárólag személyesen.

Reggeli 7:30 – 8:00 óra között, ebéd 12.00 -13.00 óra, vacsora 17.00 -18.00 óra közötti időpontban zajlik. Osztályos vizit a délelőtti órákban 10:00 órakor, szükség szerint más időpontban is akár többször.

A betegszállítás (vizsgálatokra, más intézménybe, otthonába) orvosi elrendelés alapján, a beteg állapotának (járó, ülő, fekvő) és igényének figyelembe vételével történik. Megrendelését az Osztályon kijelölt munkatárs végzi.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Búcsúzunk

Búcsúzunk

In memoriam Dr. Berta Gyula Törökszentmiklóson született, 1937. március 11-én. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen általános orvosi diplomát szerzett 1962-ben. 1965-ben…