Osztályvezető főorvos:
Dr. Fogas János

Szakdolgozói vezető:
Racskó Szilvia

Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Műtéti Tömb I. emelet (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Az Intenzív Osztályon a kórházi kezelést igénylő legsúlyosabb állapotú, az úgynevezett kritikus állapotú betegek kezelését, ápolását végzik. Azon betegekről van szó, akiknek egy vagy több szervük működése elégtelen.

A feladat ennek megfelelően kettős:

    1. A kritikus állapothoz vezető ok gyógyszeres, szükség esetén műtéti kezelése.
    2. A gyógyulás időtartama alatt szervtámogató kezelést végeznek, melyek közül a leggyakoribb a gépi lélegeztetés.

Általános információk

Az osztályra a betegeket a Kórház Sürgősségi Osztályáról, a műtőből, más osztályokról és a területi ellátási feladatnak megfelelően más intézményekből veszik fel.

A kritikus állapotú betegek korszerű kezelése jól szervezett csapatmunkában valósulhat meg. Ennek részei a nővérek, fizioterápiás szakdolgozók, dietetikusok, adminisztratív dolgozók és az intenzív osztályon dolgozó orvosok. Ugyanakkor az alapbetegség természetétől függően számos más szakma szaktanácsát is kérik. (például kardiológus, gasztroenterológus). Ezen komplex munka, a betegcentrikus szemlélet, a biztonságos beteggyógyítás megvalósulásáért pedig az osztályvezető főorvos felel.

  • Személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját, amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
  • Tisztálkodási eszközöket kérünk!
  • Az osztály kiemelt higiéniai helyzete miatt minden egyéb személyes tárgy és élelmiszer behozatala előzetes megbeszélés után történhet.
  • A betegek elhelyezése az aktuális klinikai helyzetnek megfelelően történik.
  • Az intenzív osztályon az állandó hőmérsékletet klímaberendezés működése biztosítja.
  • A betegágy mellett csak éjjeli szekrény áll rendelkezésre, ezért a tisztálkodási eszközökön kívül egyéb ruházatot nem tudunk elhelyezni.

A betegek étkezését az intézmény biztosítja az ellátás részeként, különböző speciális igényeket is figyelembe véve.

Az Osztályon a látogatási idő naponta délelőtt 11.00-12.00 óráig, délután 16.00-17:45 óráig tart. Betegeink nyugalma érdekében egy beteghez egy időben 2 látogatót van módunkban beengedni. Amennyiben az Osztályon folyó munka – pl. akut betegellátás – miatt a megadott látogatási időben nem tudjuk a látogatást biztosítani, kérjük szíves türelmüket és megértésüket, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk ezt pótolni. A látogatók részére köpeny és cipővédő viselése kötelező!

Részletes felvilágosítás a betegek állapotával kapcsolatban személyesen, látogatási idő keretében történik. Felvilágosítást csak a megnevezett legközelebbi hozzátartozó kaphat.
Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

A betegellátás folyamatos, a viziteket és egyéb tevékenységeket is ehhez igazítva végzik.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Betegeinkért és Munkatársainkért

Betegeinkért és Munkatársainkért

Segítsen, hogy mi is segíthessünk! Adószámunk: 18760840-1-14
Tudományos fórum a Kórházban

Tudományos fórum a Kórházban

Prof. Dr. Kopa János tiszteletére tudományos fórumot rendezett a Kórház, melyet Csák János Kultúráért és Innovációért felelős Miniszter Úr nyitott…