Sürgősségi betegellátás

Sürgősségi betegellátásSürgősségi Betegellátó Centrum a súlyos életveszélyes, akut fájdalommal küszködő , sürgős ellátást igénylő betegek fogadására hivatott.
A nap 24 órájában fogadja a rászoruló betegeket.
Tel:
+36 82 501 327

Elérhetőségek

Telefon: +36 82 501 327 | Fax: +36 82 501 327

SÜRGŐSSÉGI AMBULANCIA hétfőtől vasárnapig 0-24 óra
Telefon: +36 82 501 327

Az osztály elhelyezkedése

A Sürgősségi Ambulancia a főporta után balra (térkép), a Műtéti Tömb (térkép) földszintjén található. A Sürgősségi Fekvőbeteg Osztály a Baleseti Tömb I. emeletének „A” szárnyában helyezkedik el.

Az osztály feladata és ellátandó területe

A Sürgősségi Betegellátó Centrum a súlyos életveszélyes, akut fájdalommal küszködő, sürgős ellátást igénylő betegek fogadására és ellátására hivatott.

Általános információk

A nap 24 órájában fogadja a rászoruló betegeket, beutaló nélkül is igénybe vehető. A sürgős szükség fogalmát az 52/2006.(XII.28) EüM rendelet határozza meg.

A Sürgősségi Betegellátó Centrumban folyamatos munkarendben 12 órás váltásban dolgozik a szakszemélyzet (orvosok, ápolók, kisegítők). Az adott műszakba beosztott és szolgálatot teljesítő orvosok irányítják a betegellátást.

A Sürgősségi Betegellátó Centrumhoz forduló vagy ide beszállított betegek a Centrum közepén kialakított Triage pultnál jelentkezhetnek, ill. az Országos Mentőszolgálat munkatársai is ide érkeznek a betegekkel. A Triage pultban erre a feladatra rátermett, szakképzett szakdolgozó kollégák a panaszok, a betegség, az elmondottak ill. a triage vizsgálat közben tapasztaltak alapján ún. sürgősségi ellátási szintre (MSTR) sorolják be a betegeket. A későbbiekben ennek alapján folytatódik a betegellátás, ez a triage szint határozza meg a várakozási időt és az ellátási sorrendet is.

  • Az ellátás nem érkezési sorrendben történik!
  • Triage munkatársaink a panaszai és tünetei alapján besorolják Önt az állapotának megfelelő szintre.
  • Az ellátási szinthez tartozó időablakon belül megkezdődik az Ön orvosi ellátása, de ez az idő a betegforgalom függvényében változhat!.
  • Az ellátás megkezdéséig kérjük szíves türelmét!

A Sürgősségi Fekvőbeteg Osztály 19 ágyon végzi fekvőbeteg ellátási tevékenységét.
Az osztály feladataiból és jellegéből adódóan „hosszú” ápolási tevékenységet nem végez, állapotstabilizálást, ill. rövid megfigyelést követően a betegeket elhelyezzük a számukra végleges ellátást nyújtó betegellátó osztályon vagy otthonába bocsátjuk.

  • A Sürgősségi Betegellátó Centrumba való felvételhez TAJ és lakcím kártya szükséges, ennek hiányában bármely személyi irat. Súlyos/életveszélyes állapotú betegek esetén ezekre sincs szükség, későbbiekben pótolható.
  • Jó, ha Önnél van feljegyezve a rendszeresen szedett gyógyszereinek neve, adagja, ismert betegségei neve, esetleg allergia vagy túlérzékenység jelölése.
  • Az osztály kórtermei 3 és 4 ágyasak, és az osztály rendelkezik elkülönítő kórtermekkel.
  • Minden kórterem, illetve megfigyelő helyiség szociális helységgel ellátott.
  • A páciens kérésére személyes tárgyait, értékeit leltár (bizonylat) ellenében átvesszük és elzártan, biztonságban tároljuk.

Az orvos döntése értelmében elrendelt diétának megfelelő étrend az Intézmény konyhájáról.

Részletes felvilágosítás az osztályos betegek állapotával kapcsolatban személyesen, látogatási idő keretében történik. Felvilágosítást csak a megnevezett legközelebbi hozzátartozó kaphat.

Telefonos elérhetőség: +36 82 501 300/1105 melléken.

A vonatkozó jogszabályok szerint telefonon érdeklődő harmadik fél részére nem adható tájékoztatás, mert lehetetlen a tájékoztatásra való jogosultság megállapítása!!!

Dokumentumok

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Betegeinkért és Munkatársainkért

Betegeinkért és Munkatársainkért

Segítsen, hogy mi is segíthessünk! Adószámunk: 18760840-1-14
Tudományos fórum a Kórházban

Tudományos fórum a Kórházban

Prof. Dr. Kopa János tiszteletére tudományos fórumot rendezett a Kórház, melyet Csák János Kultúráért és Innovációért felelős Miniszter Úr nyitott…