Köszöntő

A Kaposvári Kórházat 1846-ban alapították, széles körű vármegyei és civil összefogás, továbbá néhány kiemelkedő egyéniség, mindenekelőtt Dr. Csorba József akadémikus segítségével. A Kórház története kezdettől fogva szorosan összeforrt Kaposvárral és Somogy megyével, amelyek gyógyító intézménye.

175 éve, 1846. november 2-án nyitotta meg kapuit a betegek („szenvedők”) előtt. Különösen nagy dolognak számított a Somogy vármegyei kórházalapítás akkor, amikor a királyi Magyarországon csupán 92 kórház működött, összesen háromezer ágyas ellátó kapacitással.

Az 1900-as századfordulóra és az azt követő évtizedekben – Szigeti-Gyula János és Szigethy-Gyula Sándor igazgatók munkájának köszönhetően – a térség meghatározó egészségügyi intézménye lett.

Az 1960-70-es években – ezer feletti ágyszámával – országosan is meghatározó ellátási központtá fejlődött.

Napjainkban a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Délnyugat-Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye, mintegy 400 ezer honfitársunk ellátásáért felel.

Az intézmény fennállásának 170. évfordulójára befejeződött a kórház tömbfejlesztési projektje, a 175 éves jubileum emblematikus eseménye pedig a 90 éves Szülészeti épület átadása.

A 2021. évben meghirdetett Jubileumi Hét eseménysorozatával célunk a kaposváriak bevonása a Tudomány Napja, az Értéknap, a Nyílt Nap és a Családi Nap szerteágazó programjaiba.

Hiszem, hogy 175 éves kaposvári kórház szakmaisága, infrastruktúrája és az egészséget középpontba állító úttörő tevékenysége méltó elődeinkhez, tradícióinkhoz és megalapozza vezető szerepét a magyar egészégügyi ellátórendszer továbbfejlesztésében.

Jó ünneplést és jó egészséget kívánva,

Dr. Moizs Mariann

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍR

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…