Elérhetőségek Telefonszám Mellék Fax
Osztály +36 82 579 532; 579 829

Az osztály elhelyezkedése:

Új pavilon, III. emelet déli oldal. (térkép)Az osztály feladata és ellátandó területe:
Főbb feladatai köré tartozik a 65 év feletti idős, demens, hypertomias, diabeteses, kardiálisan decompensalt betegek ellátása, akiknek állapotában az aktív kezeléssel, vagy a kezelés hatására javulás várható.


Általános információk:

Előjegyzéssel kapcsolatban:

Az Osztály aktív ellátást biztosít a 65 év feletti idős, demens, hypertomias, diabeteses, kardiálisan decompensalt betegeknek, akiknek állapotában az aktív kezeléssel, vagy a kezelés hatására javulás várható. A betegfelvétel előjegyzéssel és beutalóval történik.

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre:

Háziorvosi beutalóval, előjegyzés formájában. Sürgősségi Osztályról, előzetes konzultációt követően, illetve járó beteg szakambulanciákról egyeztetést követően.

Az osztályon a kezelés irányítója:

Az Osztályon a betegek kezelésének irányítását az osztályvezető főorvos végzi a szakorvosok, illetve rezidens orvosok együttműködésével.

Mit hozzon magával felvételkor?
  • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját.
  • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen! Amennyibe speciális gyógyszereket szed egy-két napra való adagot célszerű behozni.
  • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát (legalább 1 váltó pizsamát), papucsot, tisztálkodási eszközöket, WC-papírt, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
Elhelyezés:
  • Az Osztály 15 ággyal rendelkezik, 4 db kétágyas, 1 db háromágyas és 1 db négyágyas kórtermekben működik.
  • Négy szobához tartozik WC és zuhanyzó. Egy kétágyas szobához közös zuhanyzó és wc használható.
  • Amennyiben a beteg értéktárgyat magánál tart, azért az Osztály nem tud felelősséget vállalni. Értéktárgy megőrzésre van lehetőség, melyet a Kórházi szabályzat tartalmaz. Nagyobb mennyiségű pénzt, értéktárgyat kérjük, hogy ne hozzon magával!
Egyéb szolgáltatási lehetőségek:

Könyv kölcsönzési lehetőség, valamit televízió áll a betegek rendelkezésére.
Internetezési lehetőség az E-Magyarország központban.

Étkezés:

Napi 3x étkezés biztosított. A betegeknek saját élelmiszer tárolására külön 2 db hűtőszekrény áll a rendelkezésükre.

Látogatók, látogatási rend:

A látogatási idő egész napos, 8.00-20.00 óráig tart, de a látogatás szünetel a betegek kezelése, ápolása, vizsgálata és az orvosi vizit alatt.
Az orvos, vagy a szolgálatban lévő ápolónő kérésére a látogatóknak azonnal el kell hagyni a kórtermet. Lehetőleg egy betegnél egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a kórteremben.

Az osztályon fekvő betegekről való érdeklődéssel kapcsolatban:

Az Osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól. Betegségével kapcsolatos információt csak személyes találkozás alkalmával közlünk a hozzátartozóval, illetve, a beteg által meghatározott személlyel.
Az Osztályon a szakdolgozók telefonon, csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást kizárólag személyesen.

Az osztály időbeosztása (vizit, reggeli ebéd vacsora…stb.):

Reggeli 7:30 – 8:00 óra között, ebéd 12.00 -13.00 óra, vacsora 17.00 -18.00 óra közötti időpontban zajlik. Osztályos vizit a délelőtti órákban 10:00 órakor, szükség szerint más időpontban is akár többször.

Betegszállítás:

A betegszállítás (vizsgálatokra, más intézménybe, otthonába) orvosi elrendelés alapján, a beteg állapotának (járó, ülő, fekvő) és igényének figyelembe vételével történik. Megrendelését az Osztályon kijelölt munkatárs végzi.