Egészséges pedagógus – sikeres iskolai egészségnevelés!

Egészséges pedagógus – sikeres iskolai egészségnevelés!

Újabb munkahelyi szűrőprogramot kezdeményezett és valósított meg a Kórház! Ezúttal a Kaposvári Tankerületi Központtal együttműködve, kaposvári pedagógusoknak szervezte meg a szűrőprogramot.

A Kórház hosszú évek óta elkötelezett abban, hogy a gyógyítás mellett az egészségmegőrzést kell fókuszba helyezni, és mindezt a felnövekvő generáció egészségnevelésével kell kezdeni. Ezért a gyermekeknek folyamatosan szervez nyílt napokat, játékos mozgásprogramokat, egészségversenyeket. Most pedig a pedagógusok számára szervezte meg a kórházon kívüli munkahelyek szűrőprogramját az Egészséges Kaposvár program részeként.

Az elmúlt fél év során14 általános és egy középiskolában végeztünk szűrést, állapotfelmérést és tanácsadást közel 600 résztvevőnek, szükség szerint a megfelelő szakorvosi vizsgálatra irányítva őket – hangsúlyozta Dr. Moizs Mariann főigazgató. Legtöbb esetben életkorhoz kötött tüdőszűrést, emlőszűrést és méhnyakszűrést, valamint dietetikai konzultációt végeztünk. Hozzátette, a program legfontosabb elemének azt tartja, hogy nem hagyják magukra a szűrés során kiemelteket, hanem megszervezik és végzik szakellátásukat.

Az iskolai szűrőprogram első szakaszában a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola munkatársai vettek részt legnagyobb számban, 56-an.

Ősztől tovább folytatja a Kórház az iskolai egészségfejlesztési programokat, és további munkahelyekre is kiterjeszti azokat.

Leave a reply