Búcsúzunk

Búcsúzunk

Mély fájdalommal és megrendülten tudatjuk, hogy Dr. Szitás Györgyi, a Kaposi Mór Oktató Kórház Pulmonológiai Osztályának osztályvezető főorvosa 2022. december 5-én, méltósággal viselt, súlyos betegségben elhunyt.

Az intézmény főorvosnőt saját halottjának tekinti.

Dr. Szitás Györgyi Kaposváron született 1952-ben.

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1977-ben szerzett általános orvosi diplomát, majd 1980-ban tüdőgyógyászatból szakvizsgázott. Az egyetem elvégzését követően, 1977 őszén kezdte meg orvosi hivatását a Mosdósi Tüdő- és Szívkórház Tüdőgyógyászati Osztályán. 1997-ben osztályvezető főorvossá nevezték ki. Az osztály a későbbiekben Pulmonológiai Rehabilitációs Osztályként, 2012. július 1-től pedig Krónikus Tüdőgyógyászati Osztályként működött.

Munkába állása óta megszakítás nélkül dolgozott a tüdőgyógyászati osztályokon, végigjárva a szakmai pályát kezdő orvostól az osztályvezető főorvosi beosztásig. 2015 óta nyugdíjasként látta el szakorvosi munkáját, osztályvezetői tevékenységét.

Munkáját a szakmai alaposság, a felkészültség és hozzáértés jellemezte. Szakmai tevékenysége mellett, fáradságot nem ismerve segítette a mindennapi feladatok elsajátítását az orvosok és szakdolgozók körében egyaránt. Példaként szolgált a súlyos állapotú betegek kezelésében résztvevő valamennyi egészségügyi dolgozó számára.

Az orvostanhallgatók és szakorvosjelöltek gyakorlati ismereteinek elsajátításához rendkívüli odaadással nyújtott segítséget. Támogatásával kiváló szakemberek kerültek ki a kórházból.

A városban és a környéken élő tüdőbetegségben szenvedő emberekért végzett, kis híján félévszázados alázatos munkájáért személyét nagy tisztelet övezi.

Szakmai hozzáértését 2010-ben a nemzeti erőforrás miniszter az egészségügyi ágazat egyik legnagyobb elismerésével, Batthyány-Strattmann László díjjal, 2014-ben a kórház vezetése Főigazgatói Dicsérettel, 2022-ben Somogy Megye Közgyűlése Somogy Polgáraiért elismeréssel jutalmazta.

Szeretettel búcsúzunk Tőle, emlékét megőrizzük.

 

Leave a reply