A Kórházban tartottak értekezletet a Somogy megyei alapellátásban dolgozó fogorvosok.

A Kórházban tartottak értekezletet a Somogy megyei alapellátásban dolgozó fogorvosok.

Az egészségügyben zajló struktúraváltás eredményeként a megyében már megalakult az első fogorvosi praxisközösség. A kórházvezetés mérföldkőnek tartja az eseményt. A Kórház évek óta elkötelezett abban, hogy hidat építsen az alap-és szakellátás között – emelte ki Dr. Moizs Mariann főigazgató.

Dr. Pataki Ildikó, a megyei fogorvosi kollegiális szakmai vezető hangsúlyozta, hogy óriási lehetőség a fogorvosi, szájsebészeti területen a megyei kórházzal útjára indítani a szakmai együttműködést.

A közös munka a betegút-szervezéssel indul, de fő cél a közös protokoll-rendszer kialakítása, melynek előnyét Kaposvár és a megye lakosai fogják érzékelni a hatékony, egységes betegellátás terén.

A rendezvény meghívott előadói: Dr. Fadgyas Erzsébet megyei és Dr. Szávai Valéria Zsuzsanna járási tisztifőorvosok, Dr. Herczeg Olga, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) fogorvosi területi szervezetének alelnöke, Dr. Vajda Levente a MOK fogorvosi választókerületi elnöke, Dr. Fülöp Gábor megyei és Dr. Szabó Gábor városi szakfőorvosok, akik szakterületeik aktuális információit osztották meg a hallgatósággal.

 

 

Leave a reply