A Kaposi Mór Oktató Kórház Prof. Dr. Rozsos István munkássága előtt tisztelegve sebészeti tudományos fórumot tartott 2023. szeptember 21-én.

A Kaposi Mór Oktató Kórház Prof. Dr. Rozsos István munkássága előtt tisztelegve sebészeti tudományos fórumot tartott 2023. szeptember 21-én.

Prof. Dr. Rozsos István öt évvel ezelőttig, a Kórház 172 éves fennállása során közel 60 évet dolgozott szakorvosként, osztályvezető főorvosként, főigazgatói tanácsadóként. Munkássága, tevékenysége hazai és nemzetközi szinten kiemelkedő volt, még az Amerikai Egyesült Államokban is. Azon kiemelkedő gyakorló orvosok közé tartozott az egyetemes hazai és nemzetközi egészségügyi ellátás történelmében, akik a tudomány és oktatás területén a legmagasabb szintre jutottak.

A Kórház kimagasló, meghatározó vezető egyénisége volt, aki fő feladatának tekintette az orvos és szakdolgozói területen generációk oktatását és tanítását is.

Mindennapos sebészeti tevékenysége mellett számos tudományos eredmény, új eszköz kifejlesztésével rendelkezett.
A Kaposi Mór Oktató Kórház, ikonikus sebész professzorára méltón megemlékezve, a tudományos tanácskozás záróakkordjaként a Sebészeti Osztályon emléktáblát avatott a Rozsos család tagjainak jelenlétében, valamint műtőt nevezett el róla. A tudományos fórum Rozsos Professzor Úr szellemiségének megfelelőn új műtéti eljárásokról, módszerekről szólt a transzplantáció legújabb - köztük robotsebészeti - eljárásaitól a ma már rutinszerűen végzett minimál invazív beavatkozásokon át a máj-és hasnyálmirigy sebészet területén zajló újdonságokig.

Leave a reply