Mb. Osztályvezető főorvos:
Dr. Csonka Viktória

Szakdolgozói vezető:
Keserű Piroska

 

Az osztály elhelyezkedése

Északi Tömb 2. emelet 8-as szárny

(térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

A Reumatológiai Osztályon fekvőbeteg-ellátás történik a mozgásszerveket érintő, műtéti beavatkozást nem igénylő betegségek esetén. Ide tartoznak a degeneratív (kopásos) ízületi elváltozások, csont-anyagcserezavar pl. osteoporózis, a mozgásszerveket érintő gyulladásos kórképek egyaránt. A felvétel oka lehet akut nagy fájdalommal és/vagy mozgáskorlátozottsággal járó állapot vagy mozgásszervi tünetekkel is járó tisztázatlan eredetű kórkép kivizsgálásának szükségessége, továbbá sokízületi gyulladások, szisztémás autoimmun betegség gyanúja.

Általános információk

Reumatológiai szakrendelés, szakambulancia beutalójával, Sürgősségi Betegellátó Centrumból, valamint más fekvőbeteg osztályról vagy intézményből áthelyezéssel, konzíliumot követően.

Beteghez rendelt kezelőorvos irányítja a beteg kezelését, egyeztetve az osztályvezető főorvossal. A betegellátásban részt vevő team további tagjai: szakorvos, ápoló, gyógytornász, fizioterápiás szakasszisztens.

A beteg osztályos felvétele előtt a kezelőorvos tájékoztatást ad a teendőket illetően.

A kezelőorvos által elrendeltek és a zárójelentésben szereplő utasítások betartása.

 • Felvételéhez az alábbi dokumentációkat kérjük: orvosi beutalót vagy ambuláns lapot, amin a beutalás történt, személyi igazolványt, lakcímkártyát, TAJ-kártyát. Külföldi állampolgárság esetén útlevél, EU-kártya, egyéb biztosításra vonatkozó dokumentum.
 • Közgyógyellátási igazolvány.
 • Legközelebbi hozzátartozó / törvényes képviselő neve, címe, telefonszáma.
 • Korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit, képalkotó vizsgálat (RTG, CT, MR) képi dokumentációját.
 • Jelenleg szedett gyógyszerei listáját az adagolás módjával, adagjával. (Amennyiben speciális gyógyszereket szed, egy-két napra való adagot célszerű behozni.)
 • Tisztálkodási felszerelés (2db mosdató szivacs, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, toalettpapír, papír zsebkendő, 2 db törölköző).
 • Pohár, evőeszköz.
 •  Gyógytornához kényelmes, szellős, a mozgást nem akadályozó ruha, valamint kényelmes, lehetőleg gumitalpú cipő.
 • Gyógyászati segédeszköz (ha rendelkezik ilyennel) pl.: járóbot, keret stb.
 • Értéktárgyakat, mobiltelefont csak saját felelősségre tarthat magánál! Az intézményi pénztárban megőrzésre le nem adott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk!
 • Az osztályon a betegeket egy- és kétágyas, fürdőszobával és WC-vel rendelkező modern, komfortos kórtermekben helyezzük el. Személyes tárgyak elhelyezésére egy szekrény és egy éjjeliszekrény áll rendelkezésre. 
 • Súlyos állapotú beteg megfigyelésére, az életfunkciók ellenőrzésére betegőrző monitor áll rendelkezésre.
 • Az intézmény területén működő gyógyszertárban és gyógyászati segédeszköz szaküzletben kiválthatók a receptre felírt termékek.
 • Az intézményben büfé üzemel.
 • Ökumenikus kápolna folyamatosan látogatható a betegek és látogatóik által. Lelkigondozói szolgálatot működtetünk.

Az Intézmény napi háromszori vagy többszöri étkezést biztosít, diétának megfelelően.

A behozott és el nem fogyasztott élelmiszerek tárolása a betegek számára a folyosón elhelyezett hűtőszekrényben biztosított, melyet minden esetben szükséges névvel ellátni.
Felvétele napján kérjük, jelezze az ápoló személyzetnek, ha Ön speciális diétát tart, melyet szükség szerint az intézmény biztosít.
Ételmelegítés biztosított.

A látogatási idő 9.00-19.00 óráig tart, de a látogatás szünetel a betegek kezelése, ápolása, vizsgálata és az orvosi vizit alatt.

Egy betegnél egyszerre max. két látogató tartózkodhat a kórteremben.

A beteg állapotáról hozzátartozó személyesen érdeklődhet az osztályvezető főorvostól, valamint a beteg kezelőorvosától. Az osztályon a szakdolgozók telefonon csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

Amennyiben lehetőség van rá, a beteget telefonhoz hívjuk (0682/501-300 1891-es mellék).

Az osztály időbeosztásáról illetve egyéni és csoportos kezelések, gyógytornák időpontjáról a beteg felvételkor kap felvilágosítást.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…