Mb. Centrumvezető főorvos:
Dr. Lakosi Ferenc med. habil.

 

Klinikai Onkológiai Osztály

Mb. Osztályvezető főorvos:
Dr. Horváth-Pacsirta Krisztina

Szakdolgozói vezető:
Jakabfi Ildikó

Klinikai Onkológiai Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Északi Tömb; II. szárny; 2. emelet (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Az Osztály feladata a szolid tumoros betegek ellátása mind fekvőbeteg mind kúraszerű kezelések formájában. Gyógyszeres kezelések elvégzése: kemoterápia, biológiai valamint immunterápia, kemoradio terápia, valamint a sugárterápiára szoruló betegek hotelellátása. Feladatunk még az aktív kezelésen kívül, az arra rászoruló betegek tüneti, valamint kiegészítő kezelése, a fekvőbetegek kórházi kivizsgálása, a kezelések következtében kialakult szövődmények ellátása, valamint onko-pszichológiai gondozás, szakpszichológus bevonásával.

Általános információk

Az Onkológiai szakambulanciák beutalóval vagy beutaló nélkül, előjegyzéssel, gondozott betegnél panasz esetén előjegyzés nélkül is igénybe vehetőek.

Az osztályra Hétfőtől – Péntekig beutalóval, ügyeleti időben Sürgősségi Betegellátó Centrumon keresztül.

Az osztályon a betegek kezelésének irányítását az osztályvezető főorvos végzi a beteg kezelő orvosával , illetve rezidens orvosok együttműködésével.

  • Felvételéhez az alábbi dokumentációkat kérjük : beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ – kártyáját, amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit. CT. eredményét.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
  • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát, papucsot, tisztálkodási eszközöket, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
  • A betegek elhelyezése 1 ill. 2 ágyas szobákban történik.
  • Minden kórterem vizesblokkal ellátott.
  • Az osztályon zárt szekrényekben tárolják a betegek ruháit, cipőit, táskáit. A nagyobb értékű tárgyak, illetve pénz tárolására a Kórház Pénzügyi Osztályának Pénztárában van lehetőség.
  • Az osztály légkondicionált, a társalgóban és a kórtermekben TV készülék áll. rendelkezésre.

A betegek étkezésének rendjét (diéta neme, étkeztetés módja, száma stb.) a betegség természetétől, a beteg állapotától, a végzendő vizsgálatoktól és a gyógykezelés jellegétől függően az osztályos orvos állapítja meg felettese jóváhagyásával.

Az Osztályon a látogatási idő minden nap 8:00-19:00 óráig tart. Kérjük, egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a beteg kórtermében! Speciális esetben (moribund beteg, csecsemő, kisgyermek) az osztályos orvos beleegyezésével a látogató bármikor meglátogathatja hozzátartozóját.

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól, illetve telefonon a +36 82 501 300/1667 telefonszámon.
Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Elismerés Kaposvár Város Napján

Elismerés Kaposvár Város Napján

Dr. Battyáni Zita, a Kórház bőrgyógyász főorvosa „Pro Urbe Kaposvár” díjat vehetett át Kaposvár Város Napján, több évtizedes magas színvonalú gyógyító,…
Méhnyakrák megelőzési hét

Méhnyakrák megelőzési hét

Minden év januárjának harmadik hete az európai méhnyakrák megelőzési hét. A méhnyakrák egy megelőzhető nőgyógyászati daganat, a megelőzés eszközei a…