Mb. Centrumvezető főorvos:
Dr. Lakosi Ferenc med. habil.

 

Klinikai Onkológiai Osztály

Mb. Osztályvezető főorvos:
Dr. Horváth-Pacsirta Krisztina

Szakdolgozói vezető:
Jakabfi Ildikó

Klinikai Onkológiai Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Északi Tömb; II. szárny; 2. emelet (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Az Osztály feladata a szolid tumoros betegek ellátása mind fekvőbeteg mind kúraszerű kezelések formájában. Gyógyszeres kezelések elvégzése: kemoterápia, biológiai valamint immunterápia, kemoradio terápia, valamint a sugárterápiára szoruló betegek hotelellátása. Feladatunk még az aktív kezelésen kívül, az arra rászoruló betegek tüneti, valamint kiegészítő kezelése, a fekvőbetegek kórházi kivizsgálása, a kezelések következtében kialakult szövődmények ellátása, valamint onko-pszichológiai gondozás, szakpszichológus bevonásával.

Általános információk

Az Onkológiai szakambulanciák beutalóval vagy beutaló nélkül, előjegyzéssel, gondozott betegnél panasz esetén előjegyzés nélkül is igénybe vehetőek.

Az osztályra Hétfőtől – Péntekig beutalóval, ügyeleti időben Sürgősségi Betegellátó Centrumon keresztül.

Az osztályon a betegek kezelésének irányítását az osztályvezető főorvos végzi a beteg kezelő orvosával , illetve rezidens orvosok együttműködésével.

  • Felvételéhez az alábbi dokumentációkat kérjük : beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ – kártyáját, amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit. CT. eredményét.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
  • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát, papucsot, tisztálkodási eszközöket, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
  • A betegek elhelyezése 1 ill. 2 ágyas szobákban történik.
  • Minden kórterem vizesblokkal ellátott.
  • Az osztályon zárt szekrényekben tárolják a betegek ruháit, cipőit, táskáit. A nagyobb értékű tárgyak, illetve pénz tárolására a Kórház Pénzügyi Osztályának Pénztárában van lehetőség.
  • Az osztály légkondicionált, a társalgóban és a kórtermekben TV készülék áll. rendelkezésre.

A betegek étkezésének rendjét (diéta neme, étkeztetés módja, száma stb.) a betegség természetétől, a beteg állapotától, a végzendő vizsgálatoktól és a gyógykezelés jellegétől függően az osztályos orvos állapítja meg felettese jóváhagyásával.

Az Osztályon a látogatási idő minden nap 8:00-19:00 óráig tart. Kérjük, egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a beteg kórtermében! Speciális esetben (moribund beteg, csecsemő, kisgyermek) az osztályos orvos beleegyezésével a látogató bármikor meglátogathatja hozzátartozóját.

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól, illetve telefonon a +36 82 501 300/1667 telefonszámon.
Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…
10 éves a kaposvári PET-központ

10 éves a kaposvári PET-központ

A Kaposvári Egyetem keretei között megvalósult PET Központ, mely 2018. február 01. napjától a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház…