Osztályvezető főorvos:
Prof. Dr. Vorobcsuk András

Szakdolgozói vezető:
Lukács Ferencné

Kardiológiai Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Belgyógyászati Tömb III. emelet. Hemodinamikai labor (Északi Tömb 4. szárny) (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

A Kardiológiai Osztály aktív fekvőbeteg-ellátást, kardiológiai rehabilitációt és járóbeteg szakellátást, három telephelyen végez:
Az aktív kardiológiai fekvőbeteg-ellátás Kaposváron történik 37 ágyon, melyből 8 ágy Koronária Őrző. Az aktív ellátás keretében invazív kardiológiai tevékenységet folytatnak akut és elektív ellátás keretében napi 24 órában.
A rehabilitációs tevékenység  is itt zajlik.
Járóbeteg-ellátás teljes non-invazív profillal: EKG, EKG telemetria, Holter EKG, ABPM (24 órás vérnyomásmérés), mellkasfali és nyelőcsövön keresztüli, stressz-echo és kontraszt-echo szívultrahang vizsgálatok, terhelési vizsgálatok mindhárom telephelyen.

Koronária CT és szív MR vizsgálatok végzése elektív és akut betegeknél.

Általános információk

Fekvőbeteg előjegyzést telefonon nem egyeztetünk! Azt minden esetben az Önt kezelő orvos kezdeményezheti az adott fekvőbeteg osztállyal.

Háziorvosi beutalóval, szakambulancia beutalójával, Sürgősségi Betegellátó Centrumból, más osztályról vagy intézményből áthelyezéssel.

Beteghez rendelt kezelőorvos irányítja a beteg kezelését.

Amennyiben Önnek műtéti jellegű beavatkozásra van szüksége, az Önt kezelő orvos teljes körű tájékoztatást fog adni a beavatkozás előtti és utáni teendőkről.

  • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ – kártyáját.
  • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Amennyiben speciális gyógyszereket szed, egy-két napra való adagot célszerű behozni.
  • Tisztasági felszerelést kérünk!
  • 1, 2, 3 illetve 4-ágyas kórtermekben történik a betegek elhelyezése.
  • Minden kórteremhez saját zuhanyzóval, mosdóval és WC-vel felszerelt fürdőszoba tartozik.
  • Mindegyik szárny társalgójában televízió áll rendelkezésre.
  • Személyes tárgyak elhelyezésére egy szekrény és egy éjjeliszekrény áll rendelkezésre. Az Osztályra kerüléskor, ha pénzt, értéktárgyat hozott magával, szíveskedjék azt jelezni, mert érte felelősséget vállalni nem tudunk. Kérjük ezért átadni nyilatkozat ellenében az Önt felvevő ápolónőnek!

Az Intézmény napi háromszori vagy többszöri étkezést biztosít, diétának megfelelően.

Az Osztályon a látogatás minden nap 10.00 – 19.00 óráig történik.
A látogatás szünetel: a betegek kezelése, ápolása, vizsgálata és az orvosi vizit alatt. Az orvos, vagy a szolgálatban lévő ápolónő kérésére a látogatóknak azonnal el kell hagyni a kórtermet.
Lehetőleg egy betegnél egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a kórteremben. Kérjük, 10 év alatti kisgyermeket ne vigyenek be a kórterembe!

Az Osztályon fekvő betegekről telefonon érdeklődhet A rész +36 82 501 317 –es telefonszámon valamint B rész +36 82 501 300/1578 melléken.
A beteg állapotáról hozzátartozó csak személyesen érdeklődhet az osztályvezető főorvostól, valamint a beteg kezelőorvosától. Az Osztályon a szakdolgozók telefonon csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Betegeinkért és Munkatársainkért

Betegeinkért és Munkatársainkért

Segítsen, hogy mi is segíthessünk! Adószámunk: 18760840-1-14
Tudományos fórum a Kórházban

Tudományos fórum a Kórházban

Prof. Dr. Kopa János tiszteletére tudományos fórumot rendezett a Kórház, melyet Csák János Kultúráért és Innovációért felelős Miniszter Úr nyitott…