Osztályvezető főorvos:
Dr. Papp Erzsébet

Szakdolgozói vezető:
Bánné Vida Andrea

Infektológiai Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Az Osztály az Északi Tömb 3. emeletén található, a felnőtt részleg a 7-es szárnyban, a gyermek részleg a 8-as szárnyban. Az Általános Infektológiai Szakambulancia az Északi Tömb, D lépcsőház 3. emeletén található. (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Infektológiai OsztályInfektológiai fekvőbeteg ellátás Somogy megye és a megyéhez csatolt települések felnőtt és gyermeklakossága számára. Leggyakrabban enterális infekciókat, légúti fertőzéseket, kisebb számban húgyúti fertőzéseket, bőr és lágyrész fertőzéseket, állatokról-emberre terjedő betegségeket, kullancsok által terjesztett kórképeket, agyhártya és agyvelőgyulladásokat látunk el. A kórházi fertőzések konzultatív ellátását végzi, részt vesz az infekciókontroll tevékenységben, antibiotikus tanácsadást végez a kórház valamennyi osztálya számára. Megyei Védőoltási Tanácsadói tevékenységet végez. Részt vesz a szakorvos jelöltek gyakorlati oktatásában, illetve egészségügyi főiskolai hallgatókat is tanít.

Általános információk

Az Általános infektológiai szakambulancia kizárólag beutalóval vehető igénybe, előjegyzéssel és anélkül is. Előjegyzést a +36 82 501 300 / 2828-as melléken, vagy a +36 82 801 828-as számon lehet kérni.

Az Osztályra háziorvosi, üzemorvosi vagy egyéb szakorvosi beutalóval, Sürgősségi Betegellátó Centrumon keresztül, vagy egyéni kezdeményezésre sürgős esetben beutaló nélkül kerül a beteg. Az Általános Infektológiai Szakambulancia beutalóval vehető igénybe.

Az Infektológiai Osztályon a betegek kezelésének irányítását az osztályvezető főorvos végzi a szakorvosok, illetve rezidens orvosok együttműködésével.

  • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját, amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
  • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát, papucsot, tisztálkodási eszközöket, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
  • Kérjük, nagy összegű készpénzt, ékszereket ne hozzon magával!
  • A felvételt követően a kórtermekbe azonos nemű és azonos tünetekkel rendelkező betegeket helyeznek el. Az osztályon 1 – 4 ágyas betegszobák vannak.
  • Minden kórterem fürdőszobával, WC-vel ellátott.
  • A kórtermekben megtalálható a többfunkciós éjjeliszekrény illetve külön kulcsra zárható betegszekrény. A nagyobb értékű tárgyak, illetve pénz tárolására a Kórház Pénzügyi Osztályának Pénztárában van lehetőség.
  • Az Osztály 7-es szárnyában található a társalkodó helyiség, ahol lehetőség van TV nézésre, olvasásra.

A betegek étkezésének rendjét (diéta neme, étkeztetés módja, száma stb.) a betegség természetétől, a beteg állapotától, a végzendő vizsgálatoktól és a gyógykezelés jellegétől függően az osztályos orvos állapítja meg felettese jóváhagyásával.

Az Osztályon a látogatási idő minden nap 8:00-19:00 óráig tart . Kérjük, egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a beteg kórtermében! Speciális esetben (moribund beteg, csecsemő, kisgyermek) az osztályos orvos beleegyezésével a látogató bármikor meglátogathatja hozzátartozóját.
FIGYELEM! Az osztály fekvőbetegeit a 14 éven aluli gyermekek nem látogathatják!

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól, illetve telefonon a +36 82 501 351 és a +36 82 501 353-as telefonszámokon.
Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

A tervezett ápolási folyamatok mellett a folyamatos betegfelvétel, elbocsátás is az időbeosztás részét képezi.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…
10 éves a kaposvári PET-központ

10 éves a kaposvári PET-központ

A Kaposvári Egyetem keretei között megvalósult PET Központ, mely 2018. február 01. napjától a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház…