Osztályvezető főorvos:
Dr. Papp Erzsébet

Szakdolgozói vezető:
Bánné Vida Andrea

Infektológiai Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Az Osztály az Északi Tömb 3. emeletén található, a felnőtt részleg a 7-es szárnyban, a gyermek részleg a 8-as szárnyban. Az Általános Infektológiai Szakambulancia az Északi Tömb, D lépcsőház 3. emeletén található. (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Infektológiai OsztályInfektológiai fekvőbeteg ellátás Somogy megye és a megyéhez csatolt települések felnőtt és gyermeklakossága számára. Leggyakrabban enterális infekciókat, légúti fertőzéseket, kisebb számban húgyúti fertőzéseket, bőr és lágyrész fertőzéseket, állatokról-emberre terjedő betegségeket, kullancsok által terjesztett kórképeket, agyhártya és agyvelőgyulladásokat látunk el. A kórházi fertőzések konzultatív ellátását végzi, részt vesz az infekciókontroll tevékenységben, antibiotikus tanácsadást végez a kórház valamennyi osztálya számára. Megyei Védőoltási Tanácsadói tevékenységet végez. Részt vesz a szakorvos jelöltek gyakorlati oktatásában, illetve egészségügyi főiskolai hallgatókat is tanít.

Általános információk

Az Általános infektológiai szakambulancia kizárólag beutalóval vehető igénybe, előjegyzéssel és anélkül is. Előjegyzést a +36 82 501 300 / 2828-as melléken, vagy a +36 82 801 828-as számon lehet kérni.

Az Osztályra háziorvosi, üzemorvosi vagy egyéb szakorvosi beutalóval, Sürgősségi Betegellátó Centrumon keresztül, vagy egyéni kezdeményezésre sürgős esetben beutaló nélkül kerül a beteg. Az Általános Infektológiai Szakambulancia beutalóval vehető igénybe.

Az Infektológiai Osztályon a betegek kezelésének irányítását az osztályvezető főorvos végzi a szakorvosok, illetve rezidens orvosok együttműködésével.

  • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját, amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
  • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát, papucsot, tisztálkodási eszközöket, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
  • Kérjük, nagy összegű készpénzt, ékszereket ne hozzon magával!
  • A felvételt követően a kórtermekbe azonos nemű és azonos tünetekkel rendelkező betegeket helyeznek el. Az osztályon 1 – 4 ágyas betegszobák vannak.
  • Minden kórterem fürdőszobával, WC-vel ellátott.
  • A kórtermekben megtalálható a többfunkciós éjjeliszekrény illetve külön kulcsra zárható betegszekrény. A nagyobb értékű tárgyak, illetve pénz tárolására a Kórház Pénzügyi Osztályának Pénztárában van lehetőség.
  • Az Osztály 7-es szárnyában található a társalkodó helyiség, ahol lehetőség van TV nézésre, olvasásra.

A betegek étkezésének rendjét (diéta neme, étkeztetés módja, száma stb.) a betegség természetétől, a beteg állapotától, a végzendő vizsgálatoktól és a gyógykezelés jellegétől függően az osztályos orvos állapítja meg felettese jóváhagyásával.

Az Osztályon a látogatási idő minden nap 8:00-19:00 óráig tart . Kérjük, egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a beteg kórtermében! Speciális esetben (moribund beteg, csecsemő, kisgyermek) az osztályos orvos beleegyezésével a látogató bármikor meglátogathatja hozzátartozóját.
FIGYELEM! Az osztály fekvőbetegeit a 14 éven aluli gyermekek nem látogathatják!

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól, illetve telefonon a +36 82 501 351 és a +36 82 501 353-as telefonszámokon.
Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

A tervezett ápolási folyamatok mellett a folyamatos betegfelvétel, elbocsátás is az időbeosztás részét képezi.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Elismerés Kaposvár Város Napján

Elismerés Kaposvár Város Napján

Dr. Battyáni Zita, a Kórház bőrgyógyász főorvosa „Pro Urbe Kaposvár” díjat vehetett át Kaposvár Város Napján, több évtizedes magas színvonalú gyógyító,…
Méhnyakrák megelőzési hét

Méhnyakrák megelőzési hét

Minden év januárjának harmadik hete az európai méhnyakrák megelőzési hét. A méhnyakrák egy megelőzhető nőgyógyászati daganat, a megelőzés eszközei a…