Osztályvezető főorvos:
Prof. Dr. Egyed Miklós PhD

Szakdolgozói vezető:
Horváth Anita

Hematológiai Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Belgyógyászati Tömb 2. emelet A illetve B szárny. (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Hematológiai OsztályA Hematológiai Osztályon a vérképzőrendszeri betegségben szenvedő betegek ellátása történik. A rendszeres kemoterápiára szoruló betegek ellátása zömében az ambulancia mellett működő kúraszerű ellátás keretei között történik, ahol két kórterem áll rendelkezésre nyolc fektetőhellyel. A betegek egyetlen napon megkaphatják kezelésüket, és ez nagyban elősegítheti gyógyulásukat.
Az egész országra kiterjedő vasterheléses MRI vizsgálatokat értékeljük, koordináljuk.
Hematológia szakterületen 892.269 lakost látunk el.

Általános információk

Fekvőbeteg előjegyzést telefonon nem egyeztetünk! Azt minden esetben az Önt kezelő orvos kezdeményezheti az adott fekvőbeteg osztállyal.

Háziorvosi beutalóval, szakambulancia beutalójával, Sürgősségi Betegellátó Centrumból, más osztályról vagy intézményből áthelyezéssel.

Beteghez rendelt kezelőorvos irányítja a beteg kezelését.

Amennyiben Önnek beavatkozásra/kezelésre van szüksége, az Önt kezelő orvos teljes körű tájékoztatást fog adni a beavatkozás/kezelés előtti és utáni teendőkről.

  • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját.
  • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen! Amennyibe speciális gyógyszereket szed egy-két napra való adagot célszerű behozni.
  • Tisztasági felszerelést, tisztálkodási eszközöket.
  • 1, 2, 3 illetve 5 ágyas kórtermeinkben történik a betegek elhelyezése.
  • Minden kórteremhez saját zuhanyzóval, mosdóval és WC-vel felszerelt fürdőszoba tartozik.
  • Mindegyik szárny társalgójában televízió áll rendelkezésre.
  • Személyes tárgyak elhelyezésére egy szekrény és egy éjjeliszekrény áll rendelkezésre. Az Osztályra kerüléskor, ha pénzt, értéktárgyat hozott magával, szíveskedjék azt jelezni, mert érte felelősséget vállalni nem tudunk. Kérjük ezért átadni nyilatkozat ellenében az Önt felvevő ápolónőnek!

Az Intézmény napi háromszori vagy többszöri étkezést biztosít, az állapotának megfelelően elrendelt diéta szerint.

A látogatási idő általában 9.00 -19.00 óráig tart, de a látogatás szünetel: a betegek kezelése, ápolása, vizsgálata és az orvosi vizit alatt. Az orvos, vagy a szolgálatban lévő ápolónő kérésére a látogatóknak azonnal el kell hagyni a kórtermet.
Lehetőleg egy betegnél egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a kórteremben ! Kérjük, 8 év alatti kisgyermeket ne vigyenek be a kórterembe!

Telefonon érdeklődhet a +36 82 501 341 -es telefonszámon.
A beteg állapotáról hozzátartozó csak személyesen érdeklődhet az osztályvezető főorvostól, valamint a beteg kezelőorvosától. Az osztályokon a szakdolgozók telefonon, csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

A felsorolt időpontok tájékoztató jellegűek.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…
10 éves a kaposvári PET-központ

10 éves a kaposvári PET-központ

A Kaposvári Egyetem keretei között megvalósult PET Központ, mely 2018. február 01. napjától a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház…