Osztályvezető főorvos:
Dr. Fábos Beáta PhD.

Szakdolgozói vezető:
Farkas Ildikó

Bőrgyógyászati Osztály

Az osztály elhelyezkedése

A Bőrgyógyászati Osztály a Somogy Megyei Kapos Mór Oktató Kórház (térkép) É-i épület, „A” szárny, II. emeletén (térkép) helyezkedik el. Megközelíthető a Német István fasor felől. (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Bőrgyógyászati OsztályA fekvőbeteg osztály biztosítja a területi bőrgyógyászati fekvőbeteg-ellátás hátterét a kivizsgálás, terápia, sürgősségi felvétel vonatkozásában. Osztályközi konzíliumokat, és betegfelvételeket végez a megye valamennyi egészségügyi intézményeiből. A Bőrgyógyászati Osztályon az Integrált Irányítási Rendszer elvárásainak megfelelően végzik az ápolási tevékenységet. A rendszer szabályainak betartásával biztosítják a betegellátás minőségét. A dolgozók célja, a költségek és a kockázatok minimalizálása mellett a maximalizált betegellátás biztosítása.

Általános információk

Szakrendelés: Előzetesen telefonon +36 82 501 300 / 1700, vagy személyesen kérhet időpontot vizsgálatra.
Osztályos felvétel: Bőrgyógyász szakorvos a járó beteg szakrendelésen történő vizsgálat során kér időpontot.

 • A betegek felvétele az osztályra előjegyzés alapján, vagy pedig sürgősségi beutalás alapján történik.
 • Beteget előjegyezhet a Bőr- és Nemibeteg Gondozó járóbeteg szakrendelése, a területi bőrgyógyász, valamint a háziorvos kollégák előzetes telefonértesítés, vagy a Járóbeteg gondozóba történő beutalása alapján.
 • A sürgősségi betegellátás szempontjából az osztályt beutalóval vehetik igénybe a betegek. A beutalókat a központi ügyeletes orvosa állítja ki, és küldi a betegeket az osztályra, de háziorvos kolléga, vagy bőrgyógyász szakorvos is sürgősségi betegellátás formájában irányíthat beteget az osztályra.
 • Sürgős esetben Sürgősségi Betegellátó Centrumból Bőrgyógyász konzíliumot követően kerülhet felvételre.

Az osztályos betegek kezelésének irányítója az Osztályvezető Főorvos, kezelőorvos.

Onkodermatológiai műtétet megelőzően otthonában reggelizzen, vegye be az állandó gyógyszereit. Kórházunk központi regisztrációjában regisztráljon, majd jelentkezzen a bőrgyógyászati osztályon (É-épület, „A” szárny, II. emelet (térkép)), ahol a műtét előtti, utáni teendőkről, valamint a műtéttel kapcsolatban pontos felvilágosítást kap szóban, és írásban. Felvételekor hozza magával a fentebb leírt dolgokat.

Az osztályon a műtét utáni teendőkről pontos felvilágosítást kap a kezelőorvosától, valamint az ápoló személyzettől.

 • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, taj kártyáját.
 • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
 • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
 • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát, papucsot, törölközőket, tisztálkodási eszközöket, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
 • Az osztály felszereltsége 20 ágy, 4 db 1 ágyas, 6 db 2 ágyas, 1 db 4 ágyas szobák. Minden szoba teakonyhával, önálló vizesblokkal van felszerelve.
 • Az épület légkondicionált, TV a folyosón van elhelyezve. Amennyiben a beteg igényli, és a szobatársával egyezteti, lehetőség van TV, rádió behozatalára. Az épületen belül, a földszinten BÜFÉ üzemel, és hírlap vásárlására is van lehetőség.
 • A beteg a személyes tárgyait, értékeit magánál tarthatja, a szobákban elhelyezett, zárható szekrényekben tárolhatja, de ezekért az osztály, a kórház felelősséget nem vállal. Lehetősége van a kórházi értékmegőrzőben elhelyezni azon értékeit, amelyeket nem kíván magánál tartani. Felvételekor, a beteg ápolási dokumentációjában a választott forma rögzítésre kerül, amit a beteg aláírásával igazol.

Naponta 3x-i (reggeli, ebéd, vacsora, diéta esetén uzsonna), amit a kórház tálcás rendszerrel, egyénre szabottan (diétának megfelelően) szervíroz.

A betegek részére javasolt látogatási idő az osztályon délelőtt 11.00-12.00 óra és délután 16.00-19.00 óra között van, de lehetőséget biztosítunk 9.00-19.00 óra közötti látogatásra is, amely átmenetileg felfüggeszthető a kórteremben végzett vizit, beavatkozás, kötözés idejére. Indokolt esetben a látogatót a látogatás ideiglenes felfüggesztésére kérjük. A délutáni időszakban a betegek számára pihenő időt biztosítunk (lehetőleg 14.00-16.00 óra között).

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól. A nyilvános telefon száma: +36 82 801 812.

Osztályunkon a szakdolgozók csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…
10 éves a kaposvári PET-központ

10 éves a kaposvári PET-központ

A Kaposvári Egyetem keretei között megvalósult PET Központ, mely 2018. február 01. napjától a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház…