Osztályvezető főorvos:
Dr. Fogas János

Szakdolgozói vezető:
Lőczi Andrea Mária

Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály

Az osztály elhelyezkedése

A szakrendelések Kaposváron az Északi Tömb, 3. szárny, I emeletén találhatók. (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás OsztályAz intenzív osztályon a kritikus élethelyzetbe került betegek kezelését, ellátását, ápolását végzik. Az anaesthesiológia a műtétekhez szükséges általános és regionális érzéstelenítéssel foglalkozik. A kiemelt betegbiztonság elérését preoperatív rendeléseink előkészítő tevékenysége biztosítja.

Általános információk

Műtéti preoperatív és fájdalom szakrendelés a Kaposvári Telephelyen 82 501-300 / 1227-es melléken érhető el. Előjegyzés alapján történő rendelési idő: hétfőtől péntekig 08.00-16.00 óráig.

Az intenzív osztályra a műtőből, más osztályról, esetenként más intézményből kerülnek a betegek sürgősséggel, előzetes konzílium alapján. A szakrendelések időpont egyeztetés után, beutalóval fogadják a betegeket.

A betegek kezelését az osztályvezető és az egységvezető főorvos és az osztályos orvosok együttesen végzik, az alapszakmák javallatait is figyelembe véve.

  • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját.
  • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
  • Tisztálkodási eszközöket kérünk. Az osztály kiemelt higiéniai helyzete miatt minden egyéb személyes tárgy és élelmiszer behozatala előzetes megbeszélés után történhet!
  • A betegek elhelyezése az aktuális klinikai helyzetnek megfelelően történik.
  • Mivel csak éjjeli szekrény áll rendelkezésre a betegágy mellett, ezért a tisztálkodási eszközökön kívül egyéb ruházatot nem tudunk elhelyezni.
  • A beteg állapotától függően teljes ellátás, vagy segítséggel végzett tisztálkodás történik kórteremben, illetve betegfürdetőben.

A betegek étkezését a kezelés részeként biztosítja az intézmény, különleges igényeket is figyelembe véve.

Az Osztályon a látogatási idő délelőtt 10:00-18:00 óráig tart. A kórtermekben, betegeknél egy időben 2 látogató tartózkodhat, megfelelő védőöltözetben. Ha az osztályon látogatási időben beavatkozás történik, a látogatók türelmét kérjük.

Részletes felvilágosítás az osztályos betegek állapotával kapcsolatban személyesen, látogatási idő keretében történik. Felvilágosítást csak a megnevezett legközelebbi hozzátartozó kaphat. Telefonos elérhetőség: +36 85 501 119-es melléken.
Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást!

A betegellátás folyamatos, a viziteket is ehhez igazítva végzik.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…