Osztályvezető főorvos:
Dr. Deák László

Szakdolgozói vezető:
Vers Csabáné

Általános Belgyógyászati Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Belgyógyászati Tömb 1/B szárnyán (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

Általános Belgyógyászati OsztályAz Osztályra felvételre kerülő betegcsoportok: szakmaspecifikus ellátást nem igénylő esetek, programozott kivizsgálások, ismert betegséggel bíró gyógykezelést igénylő esetek.

Általános információk

Fekvőbeteg előjegyzés telefonon nem egyeztethető. Azt minden esetben az Önt kezelő orvos kezdeményezheti az adott fekvőbeteg osztállyal.

Háziorvosi beutalóval, szakambulancia beutalójával, Sürgősségi Betegellátó Centrumból, más osztályról vagy intézményből áthelyezéssel.

Beteghez rendelt kezelőorvos irányítja a beteg kezelését.

Amennyiben Önnek műtéti jellegű beavatkozásra van szüksége, az Önt kezelő orvos teljes körű tájékoztatást fog adni a beavatkozás előtti és utáni teendőkről.

  • Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját.
  • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen! Amennyiben speciális gyógyszereket szed egy-két napra való adagot célszerű behozni.
  • Tisztasági felszerelést, tisztálkodási eszközöket.
  • 1, 2, 3 illetve 5-ágyas kórtermekben történik a betegek elhelyezése.
  • Minden kórteremhez saját zuhanyzóval, mosdóval és WC-vel felszerelt fürdőszoba tartozik.
  • A társalgóban televízió áll rendelkezésre.
  • Személyes tárgyak elhelyezésére egy szekrény és egy éjjeliszekrény áll rendelkezésre. Az Osztályra kerülésekor, ha pénzt, értéktárgyat hozott magával, szíveskedjék azt jelezni, mert érte felelősséget vállalni nem tudunk. Kérjük ezért átadni nyilatkozat ellenében az Önt felvevő ápolónőnek!

Az Intézmény napi háromszori vagy többszöri étkezést biztosít, diétának megfelelően.

A látogatási idő általában 9.00-19.00 óráig tart, de a látogatás szünetel a betegek kezelése, ápolása, vizsgálata és az orvosi vizit alatt. Az orvos, vagy a szolgálatban lévő ápolónő kérésére a látogatóknak azonnal el kell hagyni a kórtermet. Lehetőleg egy betegnél egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a kórteremben! 8 év alatti kisgyermeket, kérjük, ne vigyenek be a kórterembe!

Telefonon érdeklődhet a +36 82 501 340-es telefonszámon.
A beteg állapotáról hozzátartozó csak személyesen érdeklődhet az osztályvezető főorvostól, valamint a beteg kezelőorvosától. Az osztályon a szakdolgozók telefonon csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást!

A felsorolt időpontok tájékoztató jellegűek.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

3D mozgásanalízis és a robotika fejlesztése a Kaposi Mór Oktató Kórházban

A technológia ugrásszerű fejlődésével újabb és újabb terápiás és diagnosztikai lehetőségek jönnek létre az egészségügyben is. A képalkotás digitalizációja napról…