Osztályvezető főorvos:
Dr. Sőrés Katalin

Szakdolgozói vezető:
Decsi Bernadett

Hospice Osztály

Az osztály elhelyezkedése

Mosdós, Új Pavilon III. Emelet A oldal (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe

A Hospice Osztályon a súlyos betegségben-végstádiumban levő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátása történik multidiszciplináris csoport segítésével.
Ellátás célja a betegek életminőségének javítása, testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. A betegek állapotának stabilizálására, fájdalmának csillapítására, illetve önellátó képességének fenntartására, a méltó halálig történő elkísérésre irányuló ellátás során az ápolási tevékenység állandó. Az ellátásban orvosok, ápolók, gyógytornászok, szociális munkások, lelkészek, dietetikusok, és képzett önkéntes segítők vesznek részt. A munkacsoport tagjai így komplex (testi, lelki, szociális) támaszt tudnak nyújtani.
A hospice ellátás olyan megközelítés, amely az életet megrövidítő betegség kísérő problémáitól szenvedő páciens és családja életminőségét javítja azáltal, hogy megelőzi és csillapítja a szenvedést a fájdalom, a fizikai, problémák meghatározásával.

Általános információk

Telefonon, e-mailben az osztályvezető főorvos címén.

Az onkológus kezelőorvos, vagy onkoteam véleményezése alapján a háziorvos, a beteg, hozzátartozó kérésére előjegyzés útján, intézmények osztályáról orvos- orvos megbeszélés által.

Dr. Sőrés Katalin osztályvezető főorvos.

Amit egyébként kórházi felvételkor + személyes dolgok, kényelmes időtöltést szolgáló eszközök.

2 illetve 4 ágyas betegszobákban.

Az Osztály beteglátogatási rendje eltér a kórházi általános látogatási rendtől, az Osztályon ápolt betegek hozzátartozóik folyamatosan látogathatják, a beteg állapotának függvényében akár folyamatosan ott tartózkodhatnak.

Telefonos elérhetőségeinken, a betegjogok figyelembe vételével, az információ adó kompetenciája alapján.

Beszállításról a beutaló fél intézkedik.
Hazaszállításról az osztály gondoskodik.

INFORMÁCIÓ

FRISS HÍREK

Búcsúzunk

Búcsúzunk

In memoriam Dr. Berta Gyula Törökszentmiklóson született, 1937. március 11-én. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen általános orvosi diplomát szerzett 1962-ben. 1965-ben…
A Kórházban tartottak értekezletet a Somogy megyei alapellátásban dolgozó fogorvosok.

A Kórházban tartottak értekezletet a Somogy megyei alapellátásban dolgozó fogorvosok.

Az egészségügyben zajló struktúraváltás eredményeként a megyében már megalakult az első fogorvosi praxisközösség. A kórházvezetés mérföldkőnek tartja az eseményt. A…