V. Molekuláris Hematológiai Konferencia

V. Molekuláris Hematológiai Konferencia

Immár hagyományosan Kaposváron került megrendezésre a Kórház egyik stratégiai területének országos szintű konferenciája a Kaposi Mór Oktató Kórház szervezésében.

A konferenciát Dr. Moizs Mariann főigazgató nyitotta meg. Több mint 200 regisztrált résztvevő, a molekuláris hematológia szakemberei vettek részt a rendezvényen.
Nem véletlen, hogy minden alkalommal itt kerül megrendezésre az országos hatókörű szakmai találkozó, hiszen a Kaposi Mór Oktató Kórház Hematológiai Osztálya területi ellátási kötelezettsége kiterjed Somogy mellett teljes Zala megyére, és részben további dunántúli területekre, mintegy 900 ezer fős lakosságot érintve. A legmagasabb progresszivitási szinten működő Hematológiai Osztály egyike a kórház stratégiai jelentőségű egységeinek, ahol a gyógyító tevékenység és a fiatal szakemberek képzése mellett kiemelt figyelmet fordítanak a nemzetközi szintű tudományos kutatásokban való részvételre.
A molekuláris és genetikai vizsgálómódszerek, a jobb és célzott terápiák fejlődése miatt a hematológiai betegek ellátásában elengedhetetlenül fontos az állandó tapasztalat- és tudásanyag-csere a szakemberek között. A konferencián került bemutatásra  egy jövőbemutató, egyedülálló vizsgálati módszer is.