TIOP-2.2.6-12/1A-2013-0010 – A Somogy megyei Komplex Onkológiai Centrum sugárterápiás és patológiai eszközparkjának fejlesztése

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„A Somogy megyei Komplex Onkológiai Centrum sugárterápiás és patológiai eszközparkjának fejlesztése”

Projekt azonosítószáma: TIOP-2.2.6-12/1A-2013-0010

2015.06.30.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Somogy megyei komplex onkológiai rendszer fejlesztése.
A projekt lényegét adó eszközök leszállítása és üzembe helyezése a tervezettnek megfelelően megvalósult, a projekt 2015.06.30-án lezárul.
A június 30-i rendezvényen a Kedvezményezettek képviselői projektzáró rendezvény keretében bemutatják a projektben elért eredményeket.

A Kaposvári Egyetem és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház által közösen, konzorciumi formában megvalósított TIOP-2.2.6-12/1A-2013-0010 azonosítószámú projekt teljes költségvetése 845.000.000 forint volt, mely 100%-ban Európai Uniós finanszírozás.

A Kaposvári Egyetem a humángyógyászat, az agrár- és élelmiszertudományok területén olyan infrastrukturális háttérrel rendelkezik, amely összességében Magyarországon egyedülálló. Kaposvári Egyetem – Egészségügyi Centrum: a Kaposvári Egyetem 1990 óta folytat állat- és humángyógyászati tevékenységeket. Az ilyen típusú tevékenységek az Egyetem külön szervezeti egységében, az Egészségügyi Centrumban kerültek megszervezésre. Az Egészségügyi Centrumban a Diagnosztikai Részleg CT és MR keresztmetszeti képalkotó diagnosztikát végez, míg az Onkoradiológiai Részleg sugárterápiás módszerekkel daganatos betegek ellátásával foglalkozik.

A képalkotó diagnosztikára széles körben támaszkodó sugárterápia jelen fejlesztést megelőzően használt eszközei, így a két lineáris gyorsító és a sugárterápiás egység is 2001-ben kerültek beszerzésre, és azóta is az onkológiai ellátás szolgálatában álltak.

Ezen munkát Somogy megyére, illetve a dél-dunántúli régióra vonatkoztatva a Kaposvári Egyetem a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal megkötött keret megállapodás alapján végzi.

Jelen projekt keretei között a Kaposvári Egyetemen Somogy megye sugárterápiás ellátásának alapját képező két lineáris gyorsító került lecserélésre, továbbá a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház pathológiai eszközparkjának megújítására került sor.

A cserék nem csupán megfiatalították az eszközparkot, de magasabb tudásszintjüknek köszönhetően, kiegészülve a nemrég megvalósult, 2014 októberétől OEP finanszírozott ellátást végző PET Központtal hosszú távon biztosítják a megye, a régió legmagasabb szintű onkológiai ellátását.

Szórólap