Telefonos szakorvosi konzultációs rendszer működtetése

Telefonos szakorvosi konzultációs rendszer működtetése

Magyarország Kormánya 40/2020 (III.11.) számú Kormányrendeletével a COVID-19 világjárvány kapcsán Magyarország egész területére veszélyhelyzetet rendelt el.

A tömeges megbetegedések elkerülése és az egészségügyi ellátórendszer stabil működése érdekében az Emberi Erőforrások Minisztere 2020. március 16. napjától azonnali hatállyal elrendelte, hogy a kórházak a veszélyhelyzet megszűnéséig halasszanak el minden, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV törvény 3.§. i.) pontja szerinti sürgős szükségben azonnali egészségügyi ellátást nem igénylő ellátást.

Fentiekre való tekintettel, a betegbiztonság és a lehető legszélesebb körű ‒ nem személyes kontaktusra épülő ‒ szakszerű tájékoztatás érdekében a Kaposi Mór Oktató Kórház folyamatos telefonos konzultációs rendszert alakított ki.

A telefonos szakorvosi konzultáció elsődleges célja az adott eset akut vagy halasztható ellátásának megítélése és szakmai tanácsadás betegeink részére.

A konzultáció menete:

  • Hívja a Kórház központi telefonszámát (06/82/501-300) és tárcsázza a 1611-es vagy 1612-es melléket, vagy válassza készüléke 5-ös gombját.
  • Első lépésként az Ön hívását szakképzett non-doktor kollégák fogadják. Az Önnel történt tájékozódó megbeszélést követően kapcsolják az érintett gyógyító osztály szakorvosát.
  • Második lépésként szakorvos fog Önnek személyre szóló tanácsadást nyújtani.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a konzultációs telefonszám nem adott orvos, hanem a telefonügyeletet ellátó munkatárs (szakorvos) kapcsolását biztosítja. 

A konzultációs szám munkanapokon, 07.30-15.30 között hívható.