Járóbeteg szakellátások infrastrukturális fejlesztése a Kórházban

Járóbeteg szakellátások infrastrukturális fejlesztése a Kórházban

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2018-ban 300 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében járóbeteg szakellátásainak fejlesztésére.

A projekt eredményeként a kaposvári kórház fekvőbeteg kapacitása tehermentesíthető az ambulánsan is ellátható betegekkel. A járóbeteg-ellátásban már elérhető korszerű eljárások (pl. érintés nélküli szemnyomás mérés, melynek eredményeként jelentősen javul a betegkomfort és csökken az esetleges fertőzések kockázata is, szürkehályogos betegek esetében a szükséges szemlencse típusának bemérése szintén a szem érintése nélkül, nagyobb felbontású és ezáltal pontosabb diagnózist lehetővé tévő colonoszkópia) támogatása, szolgáltatási minőségének javítása történik meg a diagnosztikai és terápiás eszközpark megújításával. Elsősorban a kardiológia, gasztroenterológia, szülészet-nőgyógyászat, fül-orr gégészet, szemészet, neurológia és urológia szakterületek eszközparkja bővül, lehetővé téve egyes ambuláns műtéti eljárások (pl. polipektómia) magasabb színvonalon történő ellátását, magasabb számú elvégzését is.

Beszerzésre kerül többek között 4 db új ultrahang készülék, 2 db endoszkópos torony, 7 db nagy értékű szemészeti eszköz, hallásvizsgáló és sebészeti képerősítő.

Az EFOP-2.2.19-17-2017-00106 azonosító számú projekt 2018. augusztus 15. és 2020. január 31. közötti programidőszak alapvető céljaként került meghatározásra az egészségügyi infrastrukturális fejlesztések területi különbségeinek kiegyenlítése és az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés javítása, melynek keretében egészségügyi gép-műszer beszerzések és energetikai korszerűsítés valósul meg a Kaposi Mór Oktató Kórházban.