Híreink

A Kaposvári Kórház szimbolikus épülete

1846-ban került átadásra a Kaposvári Kórház első épülete, az ún. “Anyaépület”, homlokzatán a felirattal: “A szenvedő emberiségért”.

Teljes hír »

Az önkénteseknek is kell megerősítés!

Október 6-án harmadik alkalommal szervezett az intézmény Lelkigondozói Szolgálata Hivatás Megújító Napot a kórházi önkénteseknek, közel 60 főnek.  A segítségnyújtás különböző területeinek bemutatása volt az idei fő téma. Szabó Gyuláné a kórházi önkéntesség kezdeteit, kialakulását mutatta be és beszélt arról, hogy miért érdemes önkéntesnek lenni. Varga Ákos pszichológus a segítségnyújtás pszichológiájáról beszélt. Mohayné Farkas Ibolya a Mélyben és Reményben alpítvány tevékenységét mutatta be, míg Babonits-Farkas Kinga a Magyar Hospice és Palliatív egyesület önkéntes programját. Betegek melletti helytállásról a Bethesda kórház lelkigondozója, Németh Sándor tartott értékes előadást. A programot Palavicsné Terényi Edit és Tóth Erika pszichológusok önismereti tréningjével zártuk.
Ezúttal is tartalmas és ismeretekben gazdag napot  töltöttek együtt a kórház önkéntesei.

Teljes hír »

Szívünk Napja

Villámcsődülettel hívtuk fel a figyelmet a szív-és érrendszeri megbetegedések gyakoriságára, veszélyeire, a megelőzés fontosságára Szívünk Napja alkalmából.

Teljes hír »

Elindult a Kaposvári Egészség Szabadegyetem

Az országban elsőként Egészség Szabadegyetem indult Kaposváron szeptember 26- án csütörtökön a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban. A több mint 350 regisztrált hallgatót Prof. Dr. Repa Imre, a kórház stratégiai igazgatója köszöntötte, majd felkérte Dr. Gondos Miklóst, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatóját a rendezvénysorozat megnyitására.

Teljes hír »

Kutatók éjszakája

Változatos előadásokkal, interaktív programokkal várja a Kaposi Mór Oktató Kórház az érdeklődőket szeptember 27-én a Kutatók Éjszakája program keretében.

Teljes hír »