Gratulálunk!

Gratulálunk!

Somogy Polgáraiért Díjat kapott Dr. Farkas József, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház urológus főorvosa a vízkereszti Somogy Megyei Ünnepi Közgyűlésen.

Dr. Farkas József Sárváron született 1949-ben, 45 éve, szigorló orvos kora óta Kaposváron él és dolgozik. A fekvő- és járóbeteg szakellátásban egyaránt végzi gyógyító munkáját. Nevéhez fűződik a vese- és vesevezeték-kövek testen kívül gerjesztett lökéshullámmal (ESWL) történő kezelésének Urológiai Osztályon történt bevezetése, továbbá a vesesebészeti ellátás kialakítása.
Munkáját a szakmai alaposság, a felkészültség és a hozzáértés jellemzi. Szakmai tevékenysége mellett, fáradtságot nem ismerve, rendkívüli odaadással segít a mindennapi feladatok elsajátításában az orvosok és szakdolgozók, az orvostanhallgatók és szakorvosjelöltek körében egyaránt.
Szakmai felkészültségét megannyi hazai és nemzetközi szakmai rendezvényen való részvétele, háziorvos és urológus szakorvosok, szakorvosjelöltek számára rendszeresen szervezett továbbképzéseken elhangzott előadásai bizonyítják. A Magyar Urológiai Társaság tagja.
A megyében élő, urológiai betegségben szenvedők gyógyulásáért végzett 44 évi munkájáért személyét nagy tisztelet övezi. Hivatását a betegek megelégedettségére, rendkívüli empátiával gyakorolja.
Gratulálunk az elismeréshez!