Elérhetőségek Telefonszám Mellék Fax
Osztály +36 82 801 867
Nővérpult +36 82 801 863

Az osztály elhelyezkedése:

M épület I. emelet (térkép)Az osztály feladata és ellátandó területe:
A hospice szeretetteljes ápolást, gondozást biztosít azon betegek számára, akiknek daganatos megbetegedése olyannyira előrehaladott, hogy gyógyító kezelés már nem jön szóba. Ebben az időszakban azonban mindvégig lehetőség van a panaszok enyhítésére, a fájdalom csillapítására, a testi és lelki támogatásra, a halálfélelem csökkentésére. Ebben az életszakaszban a legfőbb érték az élet minősége.
A hospice ápolás célja, hogy a tumoros beteg panaszmentesen, emberhez méltóan élje élete záró szakaszát, és segítse, támogassa a méltóságos elköszönést.


Általános információk:

Előjegyzéssel kapcsolatban:

Beutalóval, előjegyzéssel vehető igénybe.

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre:

Az osztályra Hétfőtől – Péntekig beutalóval, előzetes helybiztosítás alapján.

Mit hozzon magával felvételkor?
  • Felvételéhez az alábbi dokumentációkat kérjük : beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ – kártyáját, amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit. CT. eredményét.
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen! Amennyiben speciális gyógyszereket szed, egy-két napra való adagot célszerű behozni.
  • Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát, papucsot, tisztálkodási eszközöket, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.
Elhelyezés:
  • A betegek elhelyezése 2 ágyas szobákban történik.
  • Minden kórterem vizesblokkal ellátott.
  • Az osztályon zárt szekrényekben tárolják a betegek ruháit, cipőit, táskáit. A nagyobb értékű tárgyak, illetve pénz tárolására a Kórház Pénzügyi Osztályának Pénztárában van lehetőség. Az osztályon tartott pénzért, értéktárgyakért felelősséget vállalni nem tudunk.
Egyéb szolgáltatási lehetőségek:
  • A társalgóban TV áll rendelkezésre, igény esetén a kórteremben is.
  • Az osztály folyosója előtt italautomata található.
  • Rendszeres lelkigondozói hozzáférés, mentálhigiénés jelenlét. Hetente egy alkalommal lelkész látogat az osztályra.
  Étkezés:

Az Intézmény napi háromszori vagy többszöri étkezést biztosít, diétának megfelelően. A betegek étkezésének rendjét (diéta neme, étkeztetés módja, száma stb.) a betegség természetétől, a beteg állapotától függően az osztályos orvos állapítja meg. Az ápolásra szoruló betegek a kórtermükben étkeznek. Fennjáró betegek étkezésére a társalgóban elhelyezett asztalok mellett is van lehetőség. A látogatók által behozott és el nem fogyasztott élelmiszerek elhelyezése a betegek számára a folyosón lévő hűtőszekrényben biztosított.

Látogatók, látogatási rend:

Az Osztályon a látogatás nem korlátozott, de ajánlott 9.00 órától – 19.00 óráig. Speciális esetben egy hozzátartozó a beteg mellett maradhat az osztályvezető beleegyezésével.
Hozzátartozó a beteget az osztályvezető engedélyével az udvarra leviheti. Ehhez kerekesszéket biztosítunk.