Nephrológiai Osztály

Osztályvezető főorvos:
Dr. Szelestei Tamás PhD

Szakdolgozói vezető:
Zóka Dezsőné

Elérhetőségek: Telefon Mellék
Iroda +36 82 501 300 1672
Osztályos iroda +36 82 501 300 1127 / 1488
Ambulancia +36 82 501 300 1135

Az osztály elhelyezkedése (térkép):
D – épület, 2. emelet (térkép)

Az osztály feladata és ellátandó területe:
A Nephrológiai Osztály elsődleges feladata a megye vesebetegeinek ellátása. A vesebetegségek vizsgálatához és kezeléséhez minden eszköz rendelkezésre áll.
A legtöbb esetben csak a vér és vizelet laboratóriumi vizsgálatára, valamint ultrahang vizsgálatra van szükség. Ritkábban indokolt a vese szövettani vizsgálata, amihez a mintavételt ultrahangos vezérléssel gyakorlott urológusok végzik.

Mivel a cukorbetegség egyik gyakori és súlyos következménye a vesekárosodás, az osztály több orvosa is diabetológiai képesítést szerzett. A Diabetológiai szakrendelésen elsősorban a már vesekárosodással élő, főleg 2-es típusú cukorbetegeket gondoznak.

A Hypertonia szakrendelésre olyan betegeket várnak, akiknél a magas vérnyomás hátterében vesebetegség merült fel, vagy három hatóanyag egyidejű adásával sem sikerült a vérnyomást normalizálni.
A szakrendelésekre az új betegeket háziorvosi beutalóval, vizeletvizsgálatot és vesefunkciót tartalmazó laboreredményekkel, egyeztetett időpontban várjuk, gyógyszereik adagolásának pontos listáját kérjük, hogy minden alkalommal hozzák magukkal!


Általános Információk: