A Kaposi Mór Oktató Kórházban 2014 óta rendszeresen megemlékezést tartunk a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.

Az idei év kettős aktualitással bír. 2019-ben ünnepeljük Dr. Töltényi János kórházigazgató főorvos születésének 200. évfordulóját, valamint kiadásra került a legújabb kórházi könyv,  a Tanúságtevők – 12 somogyi orvosportré című tanulmánykötet, mely a kaposvári kórház első 100 évének legnevesebb vezető orvosai előtt tiszteleg.
A könyvbemutató rendezvényen Dr. Moizs Mariann főigazgató előadást tartott a Kaposvári Kórház történetének hőskoráról. Utána a Tanúságtevők című kötet társszerzői hallgathatta meg a közönség: Dr. Zóka Péter az évfordulós Töltényi Jánosról tartott megemlékezést, Szemes Péter pedig a kötet egészével kapcsolatban osztja meg gondolatait.
A Kórház Igazgatótanácsa a rendezvény előtt megkoszorúzta Dr. Töltényi János, Dr. Parai János, Dr. Németh Károly és Huber Mihály közös sírját, valamint Dr. Rutich Jenő sírját, melyek örökbefogadásáról gondoskodtak, továbbá a Szigethy-Gyula család és Böszörményi Nagy Géza sírját.

A 2018-ban alapított Matoltsy díj ünnepélyes átadására is a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megtartott rendezvény keretei között kerül sor, az idei év díjazottja Prof. Dr. Hunyady Béla, a Gasztroenterológiai Osztály vezető főorvosa.