Az „Egészség legyen! – Kaposvár 2030” meghirdetett program egyik első konkrét lépéseként Egészség Információs Pontot nyitott a Kaposi Mór Oktató Kórház a Belgyógyászati épület földszintjén.

A Cukorbetegség Világnapján rendhagyó módon ne a betegségre, hanem az egészség megtartására hívjuk fel a figyelmet – fogalmazott a megnyitón dr. Moizs Mariann főigazgató. Az InfoPontot a program fő céljának elérésére – egészségmegőrzés, egészségtudatosság növelése a kaposváriak körében – hívtuk életre, új típusú kapcsolattartó elemként, a Kórház egyik kiemelt szűrési és járóbeteg helyszínén. Tájékoztató anyagokkal, szűrési lehetőségekkel várjuk a különböző belgyógyászati szakambulanciákra naponta érkező több száz beteget.
Szörényiné Ványi Gabriella, a Prevenciós Iroda vezetője a népegészségügyi szűrőprogramokon való részvétel fontossága mellett a tudatos életmódvezetésre helyezte a hangsúlyt, melyhez különböző programokkal, tanácsadásokkal tudnak segíteni.

Gárdonyi Mihály, az Endoszkópos Laboratórium vezető szakdolgozója a kaposvári kórházban elérhető vastagbél-szűrésről adott rövid ismertetőjében hangsúlyozta a szűrés fontosságát, mivel ez a betegség hosszú ideig tünetmentes, így az időben elvégzett vizsgálatnak kiemelt jelentősége van.