A Földünkért Világnap alkalmából az egészség- és környezettudatos magatartás meghonosítása céljából a Kórház elkezdi kivonni csomagolóanyagai közül a műanyag-alapú termékeket.

Elsőként a Szigethy-Gyula Gyógyszertárban és a Vizit Kávézóban álltak át a PLA-táska használatára, mely komposztálható és biológiai lebomlással hasznosítható.
1991 október 21-én a Dalai láma szavaival indult útjára a Földünkért világnap (Caring for the Earth), az IUCN (Természetvédelmi Világszövetség), az UNEP (ENSZ Környezetvédelmi Programja) és a WWF (Természetvédelmi Világalap) összefogásával, hogy felhívja a figyelmet az élővilág megőrzéséért való cselekvésre.

Jelszava, a „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”sokakat megszólított. Az elmúlt 28 évben kampányok indultak el a csöpögő csapok elzárása, a kádfürdőzés zuhanyozásra váltása, az energiatakarékos izzók terjesztése, a lakások hőszigetelése, a kerékpáros és közösségi közlekedés népszerűsítése, a szelektív szemétgyűjtés, a helyi termékek, valamint a palackozott víz helyett csapvíz fogyasztása érdekében, a legutóbbi pedig a műanyagmentes hónap akció volt.