A nemzetközi rendezvényt kétévente szervezik meg olyan egészségügyi dolgozóknak, akik hivatásuk mellett szívesen fordítanak időt zenélésre.

Több, egészségügyön belül szerveződő kórus, egyéni hangszeres, ill. énekes, szólista lépett fel a világ minden tájáról május 11-én, szombaton. A rendezvényen immár másodjára vehettek részt a kaposvári kórus tagjai.

A rendezvény hangulatát tükrözi néhány gondolat az egyik kórustag személyes élménybeszámolójából:
“Izgalommal a gyomrunkban készülődtünk, hogy meghódítsuk a tihanyi zenei közönséget.Mielőtt megkezdődött volna a zenei találkozó, kaptunk egy kis időt, hogy felderítsük a vidéket.Mindenki saját belátása szerint osztotta be az idejét. Van, aki finom ebéddel kedveskedett magának, van, aki gyönyörködött a kilátásban és kattintgatta a telefon gombjait, hogy minél több fényképpel térjen haza. A rövid megnyitó után elkezdődött a színesebbnél-színesebb zenei program. Mindenki megtalálta a számára izgalmas zenei stílust, sőt új stílusokkal is megismerkedhettünk.A világ több tájáról is érkeztek zenészek, akik főállásban az egészségügyben dolgoznak.Mire elindultunk, teljesen besötétedett, fáradtan, de annál több élménnyel gazdagabban elindult a csapat Kaposvár felé.”