A résztvevőket Dr. Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, Dr. Kamondi Anita a Magyar Klinikai Neurofiziológiai Társaság elnöke és Dr. Nagy Ferenc professzor, a neurológiai osztály vezetője köszöntötte.

A neurofiziológia Magyarországon már több mint 10 éve önálló szakvizsgával rendelkező tudományterület. A társaság kongresszusa kétévente kerül megrendezésre, a kaposvári volt a 48. alkalom. A megtiszteltetés, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórház adhat helyszínt az országos rendezvénynek, nem véletlen. A Neurológiai Osztály térségi központként mintegy 400 ezer neurológiai és stroke-beteg ellátását végzi. A fekvőbeteg-ellátó egységben 20-20 jól felszerelt ágy áll rendelkezésre, ezen belül 10 szubintenzív ágy is biztosított. A vérrögoldó kezelésen túl a megyei kórházak között elsőként került bevezetésre az agyi vérrögök katéteres eltávolítása. Az általános neurológiai ambulancia mellett alvászavar, gyermek-neurológia, agyi érbetegség, epilepszia, fejfájás, memória, immunológiai, neuropszichológiai, neurogenetikai, Parkinson-kór, pszichoszomatikus neurorehabilitáció speciális ambulanciák működnek. A nyaki erek ultrahangos vizsgálata, műszeres alvásvizsgálat, elektrofiziológiai vizsgálatok, új profilként a stabilitás tréning-kezelés áll a betegek rendelkezésére. Az osztály tudományos minősítéssel rendelkező orvosai és non-doktorai a stroke-ellátás, epilepszia, szédülés területén országosan elismert munkát végeznek Prof. Dr. Nagy Ferenc osztályvezető irányítása alatt. A neurofiziológiai laborban a teljes diagnosztikai paletta elérhető, beleértve a mágneses kiváltott választ és az alvásdiagnosztikát is. Az egységben Dr. Rádai Ferenc vezetésével 3 képesített neurofiziológus dolgozik és 3 szakember képzése folyamatban van.
A mostani kongresszusra 135 regisztrált jelentkezés érkezett, ebből 40 szakdolgozó. Képviseltette magát mind a 4 egyetem, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet és az ország szinte valamennyi nagyobb neurológiai osztálya. A háromnapos rendezvényen 30 előadás volt, ebből 7 a szakdolgozói szekcióban hangzott el, valamint 4 poszter került bemutatásra. Emellett az Epilepszia munkacsoport esetbemutatásai a Dr. Baka József Központban kerültek sorra.

A szakmai programok végeztével a résztvevők megtekintették a Bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontot, valamint Kaposvár belvárosával is megismerkedhettek.