Dr. Baka Józsefre emlékeztek ünnepélyes keretek között halála 15. évfordulóján a Kaposi Mór Oktató Kórház Dr. Baka József Diagnosztikai, Onkoradiológiai, Kutatási és Oktatási Központban.

A szerdai ünnepségen felidézték Kaposvár egykori alpolgármesterének, a Kaposvári Egyetem egykori gazdasági főigazgatójának életútját, méltatták munkásságát.
Dr. Baka József életének 71. életévében 2004. március 6-án hunyt el. Halálával a magyar felsőoktatás és Kaposvár széles látókörű, alkotó, a jövőt építő nagy egyéniséget veszített el.

A Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum 2018. február 01. napjával a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházhoz történő integrációjával a Központ egyik megálmodója, alapítója és folyamatos fejlesztője előtt tisztelegve a Dr. Baka József Diagnosztikai, Onkoradiológiai, Kutatási és Oktatási Központ nevet kapta.

Az ünnepség végén virágot helyeztek el a diagnosztikai épületben Dr. Baka József emléktáblájánál, majd a Kaposvári Egyetem körépületébe vonultak át az résztvevők, ahol Fábián Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára, Dr. Moizs Mariann, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, Szita Károly polgármester, valamint. Dr. Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja koszorúzta meg Dr. Baka József mellszobrát.
Az ünnepségen részt vett Dr. Naszvadi György a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója.