Családbarát szülészeti programjának keretében a Kaposi Mór Oktató Kórház szülésre felkészítő tanfolyamot indított. Szülészorvos, gyermekorvos, szülésznő és védőnő is tart előadást hétről-hétre a kismamáknak.

Minden kedden más-más szakemberrel találkozhatnak az érdeklődők. Megismerhetik a vajúdás és a születés folyamatát, a lehetséges beavatkozásokat, a gyermekágyas időszakot, és a szoptatás, babaápolás csínját-bínját. Tormási Imre szülész-nőgyógyász elmondása szerint a szüléshez vezető utat veszik át a résztvevőkkel. Téma lesz a szülés folyamata, valamint azon beavatkozások, melyekre az egészséges és a kóros terhesség során szükség lehet.
Major Andrea, a gyermekosztály főorvosa szerint az egyik fő feladat, hogy a babavárás és a felkészülés időszaka minél örömtelibb élmény legyen, hiszen maga a gyermekvállalás, a szülés minden nőnél meghatározó.
Reichertné Pfeiffer Gyöngyi főnővér a terhesgondozással kapcsolatos teendőktől egészen a gyermekágyas időszakig követi végig a kismamákkal közösen az előttük álló hónapokat.
Tolnai Anikó, a kórház védőnője az anya-gyermek kapcsolatot erősíti a résztvevőkben. A szülés utáni folyamatokról tájékoztatja a kismamákat: hogyan viselkedik egy újszülött, milyen a tejtermelés, a szoptatás, a babaápolás.
A tanfolyam ingyenes, minden hónap 1-4. keddjén 16 órakor kezdődik a Szülészeti épület 2. emeletén. Kérjük az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat a szülészeten előre jelezzék. Jelentkezés és kapcsolattartó: Reichertné Pfeiffer Gyöngyi vezető főnővér (reichertnepgy@localhost).