A Kaposi Mór Oktató Kórház 2018. február 1-el vette át a korábban a Kaposvári Egyetem keretei között működő Egészségügyi Központot. Az új egysége március 27-én, ünnepélyes keretek között Dr. Baka József, a Kaposvári Egyetem volt egyetemi tanára és gazdasági főigazgatója, Kaposvár Megyei Jogú Város volt alpolgármestere, kiemelkedő, ikonikus személyisége nevét vette fel a családdal egyetértésben, akinek meghatározó szerepe volt – Horn Péter akadémikus koncepciója alapján – a felsőoktatási intézmény agrár-profiljából kifejlődő humán egészségügyi szolgáltatói tevékenység létrehozásában, fejlesztésében és folyamatos megújításában.

A névadó ceremónián ünnepi beszédet tartott Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója. Köszöntőt mondott továbbá Szita Károly polgármester és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő. Dr. Baka József emléktábláját Dr. Mátrai Márta Háznagy asszony és Dr. Mészáros János, egészségügyért felelős helyettes államtitkár leplezték le. Baka Józsefről pályatársa, Horn Péter akadémikus tartott emlékbeszédet.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Dr. Baka József Diagnosztikai, Onkoradiológiai, Kutatási és Oktatási Központja az elismert, magas színvonalon folytatja betegellátó tevékenységét, beleértve a képalkotó diagnosztikai és a sugárterápiás ellátást, ez utóbbihoz kapcsolódóan fekvőbeteg-ellátó egységet is üzemeltetve.