A konyha és étterem területe a Kórház „Pólus”-beruházásának részeként került kialakításra. Újabb pályázati források bevonásával pedig megtörténhetett a belső kialakítás és az új berendezések beszerzése.

Az ünnepélyes átadáson köszöntő beszédet mondott Dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, akik szalagátvágással jelezték a konyha megnyitását. Dr. Moizs Mariann főigazgató elismeréseket adott át az új egység létrejöttéért aktívan tevékenykedő munkatársainak.

A konyhaüzem közétkeztetési szolgáltatást végez: napi 2.000-2.300 adag ételt készít el. Fő tevékenységeként betegellátásra napi 1.300-1.500 adagot készít a kórház központi és 3 külső telephelyére, valamint a Nagyatádi Kórházba, további 3-400 adag az alkalmazottak étkezését biztosítja. Ezen felül külsős közétkeztetési szolgáltatást nyújt napi 4-500 adag mennyiségben a Kaposvári Egyetemnek, a Kiss Ferenc Református Idősek Otthonának, számos gyermekintézménynek, kiemelten a diétás gyermek- és felnőtt étkeztetést is.