Második alkalommal rendezik meg 2017. tavaszán az OTP – Holnapocska Gyógyuló Hétvégét 40 fő részére, amelyen a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztályán kezelés alatt állt 7 és 16 éves gyermekek vesznek részt. A hétvégi háromnapos, kalandterápiát alkalmazó rehabilitációs élménytábort 2017-ben az OTP Bank Nyrt. második alkalommal támogatja.

2016. tavaszán indult a “gyógyuló hétvégék” kezdeményezés, amelynek keretében olyan rövidebb időtartamra szóló, nem a nyári szünet ideje alatt megrendezett táborokban vehettek részt gyermekek, akik korábban valamely megyei kórházban álltak kezelés alatt.

A program egy olyan interaktív, háromnapos élményterápiás programsort biztosít a gyermekeknek, amely által életre szóló közösségi élményt szerezhetnek. Főszerepben a játékok és a jókedv állnak, hiszen az alapvető cél, hogy a traumát jelentő kórházi kezelés alatt állt gyermekek minél hamarabb vissza tudjanak illeszkedni a hétköznapokba. A gyógyuló táborok orvosai hangsúlyozzák, hogy az élményeknek legalább akkora szerepük van a gyógyulásban, mint az orvosi beavatkozásoknak.

A Kaposi Mór Oktató Kórházból a táborba utazó gyermekek legnagyobb része különféle ételallergiában/intoleranciában szenved, de egyéb más krónikus betegséggel élők is részt vesznek a programban. Elsősorban számukra jelent jó tapasztalatot, hogy nem „különcként” kell megélniük helyzetüket, hanem láthatják, hogy mások is szenvednek hasonló betegségekben, ez segít nekik a saját betegségük feldolgozásában, elfogadásában. Fontos továbbá, hogy a gyermekek betegség kiváltotta szorongását a kórházhoz is kapcsolható szép emlékek csökkenthetik.

A zalaszabari Zobori Élménypark területén helyezkedik el a játékokkal teli Holnapocska Tábor.

A gyermekek nevében köszönjük a lehetőséget az alapítóknak és a támogatóknak.