A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztályának mobil inkubátort adományozott az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány.

Az Alapítvány képviseletében Dr. Élő Gábor kuratóriumi tag nyújtotta át az adományozási levelet Dr. Héra Eszter ápolási igazgatónak és Dr. Major Andrea főorvosnak, a Gyermekosztály vezetőjének.

Megyei ellátó intézményként az osztályon I. és II. szintű neonatológiai ellátás működik, amely a beteg újszülöttek és a 33. hét után született koraszülöttek ellátását jelenti. Elvégezésre kerülnek a szükséges szűrővizsgálatok, további kiegészítő vizsgálatok a koraszülöttek és az újszülöttek lehető legmagasabb szintű ellátása érdekében, valamint az öröklődő, veleszületett vagy a szerzett eltérések korai felismerése és kezelése. Az osztályon történik a koraszülöttek szemészeti szűrése is.

A koraszülött ellátás során kiemelten fontos az intézményen belüli biztonságos és az ellátottak számára a legkisebb megterheléssel járó betegtranszport biztosítása a Kórház különböző klinikai ás diagnosztikus egységei között. Ezt segíti az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány támogatásával beszerzésre került újszülött klinikai inkubátor őrzőmonitorral.

Köszönjük a támogatást.