Együttműködési megállapodást kötött a Kórház és a Compass Egyesület. A civil szervezet önkéntesein keresztül közösségi programok szervezésével, lebonyolításával támogatja a jövőben az intézményt.

Az együttműködés ünnepélyes aláírására az Önkéntesek Világnapján került sor. Az ENSZ Közgyűlése 1985. december 17-én foglalta határozatba az önkéntesek nemzetközi napjának megtartását. Az önkéntesség az EU egyik alapelve, hozzájárul a társadalmi fejlődéséhez, a társadalmi szolidaritáshoz.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 170 éves történetét végigkíséri a civil összefogás. Az 1846-ban alapított kórház is civil kezdeményezésre, adományokból épült.

Az intézményben közel 20 éve tevékenykednek önkéntesek, jelenleg közel 40 fő. Többségük beteglátogató, lelki gondozó tevékenységet lát el, legalább heti rendszerességgel. Volt intézményi dolgozók, de teljesen más területekről érkező civilek egyaránt segítik a kórházban a betegellátást.

A Kaposi Mór Oktató Kórház büszke hagyományaira, hogy folyamatosan képes a megújulásra, a kor igényeihez alkalmazkodva jó célra használni a kínálkozó lehetőségeket. Büszke önkénteseire, akik igazi partnerei az intézménynek.